5 λόγοι για τους οποίους πρέπει να μην πετάς ποτέ τη φλούδα από το λεμόνι
Παρακάτω σου έχουμε 5 λόγους για τους οποίους η φλούδα από ένα λεμόνι είναι χρήσιμη και δεν πρέπει να την πετάς σε καμία περίπτωση.
Εάν χρησιμοποιείς απλώς τα λεμόνια για το χυμό τους, να ξέρεις πως χάνεις όλα τα υγιή οφέλη (που αναμφισβήτητα είναι και τα πιο αρωματικά και νόστιμα!) που συνοδεύουν τη φλούδα τους.
Σύμφωνα με τους ειδικούς τα έλαια που περιέχονται στη φλούδα του λεμονιού είναι αυτά που το κάνουν τόσο ωφέλιμο για εμάς. Αυτά τα θαυματουργά έλαια που περιέχει μπορεί να βοηθήσουν στην πέψη μας και θα μπορούσαν να ενισχύσουν το ανοσοποιητικό μας σύστημα. Επιπλέον, ο D-limonene, ένας άχρωμος υγρός υδρογονάνθρακας που αποτελεί το κύριο συστατικό του ελαίου φλούδας του λεμονιού, έχει σημαντικές ιδιότητες όσον αφορά την καταπολέμηση του καρκίνου. Το Κέντρο Καρκίνου Memorial Sloan Kettering μάλιστα βρήκε αντικαρκινικά αποτελέσματα σε εργαστηριακές μελέτες που έκανε με βάση αυτό σε θαυματουργό έλαιο.
Εκτός από τα οφέλη για την υγεία μας, το έλαιο λεμονιού προσδίδει επίσης ένα φρέσκο άρωμα λεμονιού και μια ιδιαίτερη (όχι ξινή) γεύση, που αγαπάμε πολύ.Έτσι, την επόμενη φορά που θα στύψεις ένα λεμόνι, φροντίστε να μην το πετάξεις! Μπορείς είτε να κόψεις τη φλούδα του σε λωρίδες, είτε να το τρίψεις στον τρίφτη σου. Εάν θα χρησιμοποιήσεις τη φλούδα του λεμονιού για μαγειρικούς σκοπούς, φρόντισε να ξεφλουδίσεις ή να τρίψεις μόνο το κίτρινο μέρος, καθώς το εσωτερικό λευκό στρώμα της φλούδας μπορεί να είναι πικρό. Εάν δεν σκοπεύεις να χρησιμοποιήσεις τη φλούδα αμέσως, μπορείς να την βάλεις στην κατάψυξη και να την φυλάξεις για επόμενη φορά.
Παρακάτω σου έχουμε 5 λόγους για τους οποίους η φλούδα από ένα λεμόνι είναι χρήσιμη και δεν πρέπει να την πετάς σε καμία περίπτωση.
Πηγή φωτογραφιών: unsplash.com