logo shopping video self-improvement career beauty-style interview blogs myway deco gourmet menu quotes mail search chevron-up chevron-down chevron-left chevron-right facebook twitter instagram youtube viber mail arrow-right arrow-left close
  • life
  • interview
  • beauty & style
  • deco
  • career
  • self improvement
  • myway
  • gourmet
  • video
  • shopping
  • blogs
  • queen.gr
gourmet

Ταρτάκια λεμονιού

Θεϊκά!

Ταρτάκια λεμονιού
17 Φεβ 2020
Queen Plus
Queen Plus

Πρόκειται για ένα από τα πιο διαδεδομένα γλυκά στον κόσμο. Η lemon pie με την αφράτη κρέμα λεμονιού, το τραγανό μπισκότο και την μαρέγκα που δίνει την βελούδινη γεύση στο στόμα μας, είναι ένα γλυκό στο οποίο δεν μπορούμε ποτέ να αντισταθούμε.

Όσοι αγαπούν τη γεύση λεμονιού, σίγουρα έχουν κάνει διατριβή σε πολλές παραλλαγές-εκδοχές της. Με μαρέγκα ή χωρίς, με ψημένη βάση μπισκότου ή ομοιόμορφη ζύμη, η τάρτα λεμονιού έχει φανατικούς θαυμαστές, όποια συνταγή κι αν επιλέξεις.

Παρακάτω σου έχουμε την πιο τέλεια συνταγή για ατομικά ταρτάκια λεμονιού, η οποία βγάζει περίπου 10-12 τεμάχια.

Για τη ζύμη θα χρειαστείς:

1/2 κούπα βούτυρο σε κυβάκια από το ψυγείο

1/2 κούπα ζάχαρη

1, 1/2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 αυγό

1/2 κ.γλ. μπέκιν πάουντερ

1 κ.γλ.. έλαιο βανίλια

Για την κρέμα λεμονιού θα χρειαστείς:

τον χυμό από 1-2 λεμόνια

2 κ.γλ. άρωμα λεμονιού

1/3 κούπας ζάχαρη

4 κρόκοι αυγών

4 κ.σούπας βούτυρο

Για τα μαρεγκάκια:

2 ασπράδια

1 κ.γλυκού χυμό λεμονιού

1 κ΄σούπας έλαιο βανίλιας

3/4 κούπας ζάχαρη(170 γρ)

2 κ.σούπας νερό

50 γρ. ζάχαρη άχνη

Για τη ζύμη:

Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη να αφρατέψει. Προσθέτουμε το αυγό και στη συνέχεια ρίχνουμε σιγά σιγά το αλεύρι που το έχουμε αναμείξει με το μπέικιν πάουντερ. Λίγο πριν το τέλος ρίχνουμε και τη βανίλια και ανακατεύουμε καλά. Παίρνουμε τη ζύμη, ανοίγουμε φύλο και το τοποθετούμε σε φορμάκια για ταρτάκια. Τρυπάμε με ένα πιρουνάκι τον πάτο και ψήνουμε 18-20′ στους 180°C.

Για την κρέμα λεμονιού:

Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και το τοποθετούμε σε ένα κατσαρολάκι με νερό που βράζει(μπεν μαρί) και ανακατεύουμε όλα τα υλικά μας μέχρι να γίνει μια ελαφριά κρέμα. Το βγάζουμε από τη φωτιά και βάζουμε την κρέμα σε γυάλινο βάζο και αφήνουμε να κρυώσει καλά.(μπορούμε να το κρατήσουμε και στο ψυγείο για 2 εβδομάδες.)

Για τα μαρεγκάκια:

Χτυπάμε στο μίξερ τα ασπράδια σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να ασπρίσουν, ρίχνουμε τη ζάχαρη, τον χυμό, το έλαιο, το νερό, τη ζάχαρη άχνη και χτυπάμε μέχρι να γίνει ένα μείγμα αφράτο και σταθερό. Βάζουμε το μείγμα σε σακούλα κορνε και φτιάχνουμε μικρά μπαλάκια με το κορνέ σε λαδόκολλα .Ψήνουμε στους 150ο °C για 1,5 ώρα. Βγάζουμε από τα φαρμάκια τη ζύμη μας, τοποθετούμε την κρέμα λεμονιού και από πάνω από ένα μαρεγκάκι.

Καλή επιτυχία!

Πηγή φωτογραφίας: unsplash.com

TAGS

  • ΤΑΡΤΑΚΙΑ ΛΕΜΟΝΙΟΥ
  • ΣΥΝΤΑΓΗ ΓΙΑ LEMON PIE
  • ΤΑΡΤΑ
  • LEMON PIE
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΔΗΛΩΣΗ ΕΧΕΜΥΘΕΙΑΣ
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Copyright © 2025
photo