10+2 tips για να απολαύσουμε ένα πασχαλινό τραπέζι με αφθονία αλλά και με μέτρο
Αυτό το Πάσχα #menoumespiti και απολαμβάνουμε το καλό φαγητό χωρίς να επιβαρύνουμε την υγεία μας με θερμίδες.
Το Πάσχα έφτασε και σίγουρα θα είναι εντελώς διαφορετικό απ΄ολα όσα έχουμε συνηθίσει. Μπορεί να το περιμέναμε με ιδιαίτερη ανυπομονησία για να βγούμε έξω, να βρεθούμε πάλι με τα αγαπημένα μας πρόσωπα σε κάποιο όμορφο μέρος της Ελλάδας μας, όμως ο κορονοϊός μάς άλλαξε τα σχέδια.
Έτσι φέτος θα γιορτάσουμε αυτή την μεγάλη στιγμή της ορθοδοξίας μένοντα σπίτι μας, μακριά από συγγενείς και φίλους. Πριν αρχίσεις να νιώθεις άσχημα και να πέφτεις ψυχολογικά έλα να δούμε τα θετικά της υπόθεση όσον αφορά τη διατροφή μας.
Εξάλλου Πάσχα (πέρα από το κατανυκτικό πνεύμα) είναι γεύσεις, μεγάλα τραπέζια με άφθονο φαγητό που όμως στο τέλος της ημέρας μας γεμίζουν φούσκωμα και παραπανίσια κιλά. Λέμε «Ναι» στο καλό φαγητό, όμως μένοντας σπίτι έχουμε την ευκαιρία να κάνουμε καλύτερες διατροφικές επιλογές αυτή την πασχαλινή μέρα.
Η Κλινική Διαιτολόγος- Διατροφολόγος, Γεωργία Καλαϊτζίδου, μιλά στο Queen Plus και μας δίνει 12 tips που θα μας βοηθήσουν ναι μεν να απολαύσουμε το καλό φαγητό όμως τρώγοντας πάντα με συνέπεια και υγιεινά. Πώς θα το πετύχουμε αυτό; Ακολουθώντας τις παρακάτω συμβουλές.
1.Κάντε ένα καλό υπολογισμό για τα φαγητά και τις μερίδες που θα προετοιμάσετε. Καλό θα ήτανε να μη σας μείνει φαγητό για πολλές μέρες.
2.Μη φτάσετε πεινασμένοι στο κύριο γεύμα. Γι΄ αυτό οργανώστε τη μέρα σας και μη παραλείπετε το πρωινό και το δεκατιανό σας.
3.Μη τσιμπολογάτε κατά τη διάρκεια του ψησίματος.
4.Προτιμήστε το κατσίκι από το αρνί. Ότι και διαλέξετε αφαιρέστε το ορατό λίπος και τις πέτσες. Προτιμήστε το μπούτι από τη σπάλα.
5.Προτιμήστε το κοντοσούβλι από τα λουκάνικα, το κοκορέτσι και τα παϊδάκια.
6.Συνοδέψτε το γεύμα σας με σαλάτα.
7.Μη φοβάστε να συνοδέψετε το γεύμα σας με ψωμί ή πατάτες φούρνου, αλλά πρέπει να είναι πάντα με μέτρο.
8.Προτιμήστε πίτες σπιτικές αντί για σουφλέ.
9.Τα αυγά που θα τσουγκρίσετε μη τα καταναλώσετε όλα την ίδια ώρα. Είναι μια καλή επιλογή να τα αφήσετε για το βραδινό σας γεύμα.
10.Μετά από ένα γιορτινό γεύμα έρχεται η ώρα του γλυκού. Προτιμήστε ελαφριά γλυκά όπως γιαούρτι με ζελέ, γιαούρτι με φρούτα και μέλι ή σορμπέ.
11.Μη ξεχνάτε ότι μετά το γεύμα πρέπει να είστε χορτασμένοι ευχάριστα και να μη δυσφορείτε από την ποσότητα που καταναλώσατε.
12. Απολαύστε το γιορτινό σας γεύμα τρώγοντας αργά.