4 οφέλη που έχει το πράσινο τσάι για την υγεία σου
Το πράσινο τσάι θεωρείται το πιο υγιεινό ρόφημα σε όλο τον κόσμο.
To γνωστό σε όλους μας πράσινο τσάι θεωρείται ένα από τα πιο υγιεινά ροφήματα αυτή τη στιγμή στον πλανήτη. Είναι γεμάτο με αντιοξειδωτικά που έχουν πολλαπλά οφέλη για την υγεία και βελτιώνουν τη λειτουργία του εγκεφάλου, βοηθούν στη καύση του λίπους, προστατεύουν από τον καρκίνο και διάφορες καρδιακές παθήσεις.
Υπάρχει στην αγορά σε πολύ μεγάλη ποικιλία στη φυσική του μορφή ή με προσθήκη αρωμάτων σε διάφορες γεύσεις. Είναι ιδιαίτερα οικονομικό και αποτελεί ιδανική επιλογή ροφήματος για το γραφείο, στην βόλτα σου αντί για καφέ ή για τις μέρες που είσαι κρυωμένη. Ας δούμε όμως τα κυριότερα οφέλη που κρύβει το πράσινο τσάι για την υγεία σου.
1) Βελτιώνει τη λειτουργία του εγκεφάλου
Το βασικό δραστικό συστατικό του είναι η καφεΐνη, η οποία είναι γνωστό διεγερτικό. Η καφεΐνη επηρεάζει τον εγκέφαλο εμποδίζοντας έναν ανασταλτικό νευροδιαβιβαστή που ονομάζεται αδενοσίνη. Με αυτόν τον τρόπο, αυξάνει πραγματικά την πυροδότηση των νευρώνων και τη συγκέντρωση των νευροδιαβιβαστών όπως η ντοπαμίνη και η νορεπινεφρίνη. Έρευνες έχουν αποδείξει ότι η καφεΐνη μπορεί να βελτιώσει διάφορες λειτουργίες του εγκεφάλου, συμπεριλαμβανομένης της διάθεσης, της επαγρύπνησης, του χρόνου αντίδρασης και της μνήμης.
2) Αυξάνει την καύση λίπους
Αν κοιτάξεις τα συστατικά κάποιου λιποδιαλύτη θα δεις ότι το πράσινο τσάι θα είναι εκεί. Αυτό συμβαίνει γιατί το πράσινο τσάι βοηθάει στη καύση του λίπους και ενισχύει σημαντικά το μεταβολικό ρυθμό.
3) Έχει αντικαρκινικές ιδιότητες
Το πράσινο τσάι είναι μια εξαιρετική πηγή ισχυρών αντιοξειδωτικών. Πολλές μελέτες έχουν δείξει ότι οι πότες πράσινου τσαγιού έχουν λιγότερες πιθανότητες να αναπτύξουν διάφορους τύπους καρκίνου όπως ο καρκίνος του εντέρου ή του στομάχου.
4) Προλαμβάνει πολλές καρδιοαγγειακές παθήσεις
Οι καρδιαγγειακές παθήσεις, συμπεριλαμβανομένου και του εγκεφαλικού επεισοδίου, είναι οι κύριες αιτίες θανάτου παγκοσμίως. Μελέτες δείχνουν ότι το πράσινο τσάι μπορεί να βελτιώσει ορισμένους από τους κύριους παράγοντες κινδύνου για αυτές τις ασθένειες, οι οποίοι περιλαμβάνουν τη βελτίωση των επιπέδων ολικής χοληστερόλης και LDL (κακής) χοληστερόλης. Το πράσινο τσάι αυξάνει επίσης την αντιοξειδωτική ικανότητα του αίματος, η οποία προστατεύει τα σωματίδια LDL από την οξείδωση και δρα ενάντια στις παθήσεις της καρδιάς.
Πηγή φωτογραφιών: unsplash.com