Τα 47 είναι η ηλικία που νιώθουμε πιο απογοητευμένοι από ποτέ
Αυτό αποκαλύπτει πρόσφατη έρευνα.
Οι ειδικοί πιστεύουν ότι ο φόβος και η δυστυχία που σχετίζονται με τη μέση ηλικία θα μπορούσαν να οφείλονται στη γενετική. Μια ακαδημαϊκή μελέτη με επικεφαλής έναν πρώην οικονομολόγο της Τράπεζας της Αγγλίας επισήμανε την ακριβή ηλικία της μέγιστης δυστυχίας στον αναπτυγμένο κόσμο. Ποιος είναι αυτός; Τα 47 έτη.
Ο καθηγητής David Blanchflower CBE, πρώην υπεύθυνος χάραξης πολιτικής της Τράπεζας της Αγγλίας, ο οποίος τώρα κατέχει θέση ως καθηγητής Οικονομικών στο Dartmouth College, μελέτησε δεδομένα σε 132 χώρες για να υπολογίσει τη σχέση μεταξύ ευημερίας και ηλικίας. Κατέληξε στο συμπέρασμα ότι σε κάθε χώρα υπάρχει μια «καμπύλη ευτυχίας» που έχει σχήμα U κατά τη διάρκεια της ζωής μας. Φτάνει το χαμηλότερο στις αναπτυσσόμενες χώρες στα 48 έτη.
Ωστόσο, δήλωσε στην «The Telegraph» ότι είναι «Κάτι πολύ φυσικό που συμβαίνει εδώ και χρόνια... ίσως υπάρχει κάτι στα γονίδια», είπε. «Όταν παρατηρούμε αυτό το μοτίβο σε 132 χώρες, η πραγματικότητα είναι ότι ήταν πολύ δύσκολο να μην το εντοπίσουμε». Στην εργασία του με τίτλο: «Η ευτυχία διαμορφώνεται παντού;» που δημοσιεύθηκε από το Εθνικό Γραφείο Οικονομικής Έρευνας (NBER), ο καθηγητής Blanchflower είπε ότι ο μέσος όρος εκτιμήσεων σε 257 αναπτυσσόμενες χώρες δίνει την ηλικία των 48 ετών για την ευημερία, και το ίδιο συμβαίνει και στις εκτιμήσεις των 187 χωρών των προηγμένων χωρών, με παρόμοιο ελάχιστο μέσο όρο ηλικίας τα 47 έτη .
Τελικά είναι όλα θέμα γονιδίων...