Έρευνα:Η παιδική ηλικία κοντά στην φύση σε μετατρέπει σ' έναν υγιή ενήλικα
Η επαφή με τη φύση κατά τη διάρκεια της παιδικής ηλικίας ίσως είναι το κλειδί για την ψυχική υγεία ενός ενήλικα, σύμφωνα με μια νέα έρευνα.
Οι κάτοικοι των αστικών περιοχών ενδέχεται να υποφέρουν περισσότερο από θέματα ψυχικής υγείας, σύμφωνα με πρόσφατες μελέτες.
Η επαφή με τη φύση κατά τη διάρκεια της παιδικής ηλικίας ίσως είναι το κλειδί για την ψυχική υγεία ενός ενήλικα, σύμφωνα με μια νέα έρευνα. Η πρόσβαση στη φύση, εξηγούν οι ερευνητές, ενισχύει την καλή μας διάθεση και τη μακροζωία. Μια νέα, μεγάλη μελέτη της Δανίας, που δημοσιεύθηκε στο PNAS, απέδειξε πως όσοι μεγάλωσαν σε μέρη με πράσινο είχαν μειωμένο κίνδυνο - έως και 55% χαμηλότερο - να εμφανίσουν ψυχιατρικές διαταραχές κατά την ενηλικίωσή τους.
Οι επιστήμονες του Πανεπιστημίου του Aarhus εξέτασαν δορυφορικές εικόνες για να αξιολογήσουν την ποσότητα πράσινου χώρου που περιβάλλει τα σπίτια όπου ζουν παιδιά, σε περίπου 1 εκατομμύριο σπίτια της Δανίας, από το έτος γέννησής τους, μεταξύ 1985 και 2003, έως την ηλικία των 10. Στη συνέχεια συγκρίθηκαν με δεδομένα σχετικά με τη μετέπειτα διάγνωση διάφορων διαταραχών που ανέπτυξε αυτή η ομάδα. «Η μελέτη δείχνει ότι ο κίνδυνος ανάπτυξης μιας ψυχικής διαταραχής μειώνεται πάρα πολύ όσο τα παιδιά μεγαλώνουν σε ένα πράσινο περιβάλλον (από τη γέννηση τους μέχρι την ηλικία των 10 ετών)», εξηγεί ο επικεφαλής ερευνητής Kristine Engemann, PhD. «Η πρόσβαση στο πράσινο καθ 'όλη την διάρκεια της παιδικής ηλικίας είναι επομένως εξαιρετικά σημαντική».