Αν σου έλεγαν να πραγματοποιήσεις ένα μεγάλο σου όνειρο , ποιο θα ήταν αυτό; Το πιο πιθανό είναι να προσπαθήσεις να σκεφτείς ποιο να πρωτοδιαλέξεις!

Η Βανέσα και η Χριστίνα όμως όχι μόνο το έκαναν πράξη αλλά πραγματοποιήσαν και το πιο τρελό που θα μπορούσαν να σκεφτούν! Έβαλαν στόχο να υψώσουν την ελληνική σημαία στις υψηλότερες κορυφές του κόσμου.

Η Βανέσα Αρχοντίδου και η Χριστίνα Φλαμπούρη είναι δύο συνηθισμένες γυναίκες που εργάζονται σε απαιτητικές θέσεις πολυεθνικών εταιρειών με ένα …ασυνήθιστο όνειρο. Φιλοδοξούν να κατακτήσουν τα 7 υψηλότερα σημεία του κόσμου.

Ήδη τα έχουν καταφέρει με τις 5 πρώτες κορυφές, κι όπως ανακοίνωσαν σε συνέντευξη Τύπου στο Anglais Athens, ξεκινούν για την έκτη τον Απρίλιο του 2019, το Έβερεστ!

Φαίνεται απίστευτο; Κι όμως όπως μας είπαν ήδη έχουν φτάσει κοντά στο όνειρό τους: έχουν κατακτήσει το Kilimanjaro στην Αφρική, το Aconcagua στην Αργεντινή για τη Νότια Αμερική, το Elbrus στη Ρωσία για την Ευρώπη, το Denali/McKinley στην Αλάσκα στη Βόρεια Αμερική και το Carstensz Pyramid στην Ινδονησία για την Ωκεανία.

Με τις τελευταίες τους επιτυχίες έγιναν οι πρώτες Ελληνίδες που πάτησαν το πόδι τους στην κορυφή Denali/McKinley στην Αλάσκα και στο Carstensz Pyramid στην Ωκεανία και συνεχίζουν με αμείωτη ενέργεια και δύναμη προς την κατάκτηση των επόμενων κορυφών.

Μέσα από το project “A Woman Can Be” θέλουν να δείξουν τη μεγάλη δύναμη που κρύβουν μέσα τους οι γυναίκες.

Γυρίζοντας το βλέμμα τους πίσω, η Βανέσα και η Χριστίνα μοιράζονται μαζί μου στιγμιότυπα και αφηγήσεις από όλα αυτά τα ταξίδια και τις κορυφές που έχουν ήδη κατακτήσει.

«Ακολουθούμε τα όνειρα μας και θέλουμε κάθε γυναίκα, κάθε άνθρωπος ανεξαρτήτου φύλου ή ηλικίας να κάνει το ίδιο! Δεν υπάρχουν εμπόδια, παρά μόνο εκείνα που βάζουμε οι ίδιοι στον εαυτό μας. Προσπάθησε να δεις καθαρά, να βάλεις τους πραγματικούς στόχους για εσένα, εκείνους που θα σε κάνουν καλύτερη και θα σε πάνε ένα βήμα μπροστά...»

μου εκμυστηρεύεται η Βανέσα Αρχοντίδου .

«Κάθε ανάβαση δεν αποτελούσε απλώς μια ανεπανάληπτη εμπειρία, αλλά δυνάμωνε τη θέληση μας να συνεχίσουμε το κυνήγι του τολμηρού, γυναικείου, ορειβατικού και πάνω απ’ όλα ελληνικού στόχου!»,

συνεχίζει η Χριστίνα Φλαμπούρη και τα μάτια της λάμπουν από χαρά και ικανοποίηση. «Τίποτα όμως δεν θα μπορούσε να επιτευχθεί, άν δεν ήταν αρωγοί ή «ήρωες» όπως συνηθίζουμε να αποκαλούμε τις μεγάλες εταιρείες/χορηγούς που στέκονται πλάι μας βοηθώντας στη κατάκτηση του ονείρου μας.»

Να αναφέρουμε εδώ πως οι 7 κορυφές είναι τα υψηλότερα βουνά κάθε μιας από τις 7 ηπείρους. Η ανάβαση στην κορυφή όλων αυτών των βουνών θεωρείται παγκόσμια ορειβατική πρόκληση, που πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά στις 30 Απριλίου 1985 από τον Richard Bass.

Η συλλογική δουλειά, η αλληλεγγύη για την πραγματοποίηση σκοπών και ιδεών που συντελούν στην υλοποίηση σπουδαίων επιτευγμάτων είναι μερικά μόνο από τα στοιχεία που χαρακτηρίζουν το όραμα της ομάδας 7 Summits.