Η Jennifer Lopez τα θέλει όλα και δεν θα σταματήσει μέχρι να τα κατακτήσει

Ο μακρύς δρόμος από το Μπρονξ ως ...τα αστέρια.

Η Jennifer Lopez τα θέλει όλα και δεν θα σταματήσει μέχρι να τα κατακτήσει

H Τζένιφερ Λόπεζ ξεκίνησε από πολύ χαμηλά αλλά κατάφερε να εκτιναχτεί στην κορυφή του παγκόσμιου καλλιτεχνικού στερεώματος. Κι αυτό, παρόλη την κριτική που έχει δεχθεί κατά καιρούς, αλλά και όλη την αρνητική δημοσιότητα που έχει προκαλέσει με τις επιλογές της, εξηγεί γιατί η ίδια δεν μετανιώνει για καμιά από αυτές: «Όλα όσα έκανα και έζησα με έκαναν τη γυναίκα που είμαι σήμερα. Ακόμα και στο χώρο της μόδας και των αρωμάτων εισήλθα με ορμή και πάθος. Τα δύο δίδυμα παιδιά μου, τα οποία απέκτησα με τον Μαρκ Άντονι, είναι η χαρά μου. Και δεν παραμελώ και τις φιλανθρωπικές μου υποχρεώσεις προς νοσοκομεία και οργανώσεις αρωγής παιδιών με αναπηρία», έχει πει η ίδια, συνοψίζοντας όλα όσα είναι σε λίγες κουβέντες.

Θα πίστευε κανείς ότι η Τζένιφερ θέλει διαρκώς να αποδείξει κάτι. Ίσως αυτό να μην απέχει από την πραγματικότητα και δεν είναι καθόλου παράλογο, αν σκεφτεί κανείς από που ξεκίνησε και που έχει φτάσει, με τον ουρανό να είναι το μόνο όριο για τη γυναίκα που επέβαλε το λάτιν όχι μόνο ως μουσική, αλλά και ως τρόπο ζωής.

Η λάτιν έκρηξη είχε όνομα και λεγόταν Τζένιφερ Λόπεζ

Στην έναρξη της μουσικής σταδιοδρομίας της στα τέλη της δεκαετίας του 1990, η Τζένιφερ Λόπεζ ήταν κατά κύριο λόγο εκείνη που έκανε το λάτιν όχι απλώς μια περαστική μόδα, αλλά κάτι πολύ πιο δύσκολο: Το έβαλε στο mainstream. Το 1996 εμφανίστηκε στο εξώφυλλο για το πρώτο τεύχους του περιοδικού «Latina». Η συντάκτρια, Γκαλίνα Εσπινόζα, έγραψε ότι δεν υπάρχει αφήγηση της σύγχρονης λάτιν ιστορίας χωρίς τη Τζένιφερ. Δεν είχε άδικο.

Η Τζένιφερ Λόπεζ ήταν κάτι παραπάνω από μια όμορφη γυναίκα με ταλέντο. Ήταν μια γυναίκα αποφασισμένη να πετύχει με το δικό της τρόπο, συμβάλλοντας τελικά σε κάτι που από μόνο του εξελίχθηκε σε κοινωνικό φαινόμενο.

Τον Αύγουστο του 2005 το περιοδικό «TIME» αποκάλεσε την Λόπεζ «μία από τους σημαντικότερους Λατινοαμερικάνους του πλανήτη». Γιατί; Επειδή πριν από μια δεκαετία ήταν μία ανώνυμη χορεύτρια σε ένα show δεύτερης διαλογής. Το Φεβρουάριο του 2007 το «People en Español» τη χαρακτήρισε την πιο επιδραστική Λατινοαμερικάνα entertainer. Το 2014 επιστήμονες έδωσαν σε ένα είδος υδρόβιων ακάρεων που βρέθηκαν στο Πουέρτο Ρίκο την ονομασία Litarachna lopezae προς τιμή της Lopez.

Το «Us Weekly» την ανακήρυξε «Style Icon» της δεκαετίας του 2000. Το 2019,το Συμβούλιο Σχεδιαστών Μόδας της Αμερικής της απένειμε το βραβείο «Fashion Icon Award» για τη «μακροχρόνια και παγκόσμια επίδρασή της στη μόδα». Το περίφημο πράσινο φόρεμα Versace που φόρεσε στα Βραβεία Grammy του 2000 ψηφίστηκε ως η πέμπτη πιο εικονική εμφάνιση όλων των εποχών σε κόκκινο χαλί. Οι φωτογραφίες της Λόπεζ από εκείνη τη βραδιά έγιναν το πιο δημοφιλές ερώτημα αναζήτησης στα έως τότε χρονικά. Οδήγησαν την Google στη δημιουργία της αναζήτησης εικόνων.

Έγινε τραγουδίστρια, χορεύτρια, fashion icon, ηθοποιός και τώρα διεκδικεί ένα Όσκαρ.

Κι όλα αυτά, κυριολεκτικά από το πουθενά.

Ο μακρύς δρόμος από το Μπρονξ ως τα αστέρια

Γεννήθηκε στις 24 Ιουλίου 1969 στο Μπρονξ της Νέας Υόρκης, από τους Ντέιβιντ Λόπεζ και Γουαδαλούπε Ροντρίγκεζ, ενώ έχει ακόμη δύο αδελφές, τη Λέσλι και τη Λίντα. Ο πατέρας της, δούλευε ως τεχνικός υπολογιστών και η μητέρα της ήταν καθαρίστρια. Τα παιδικά της χρόνια ήταν πολύ φτωχικά. Η οικογένεια της ζούσε σε ένα πολύ μικρό διαμέρισμα και τα έβγαζαν πέρα με το ζόρι. Τα χρόνια αυτά φαίνεται ότι τη σημάδεψαν και την έκαναν αποφασισμένη να ξεφύγει από τη μιζέρια, την οποία αναπόφευκτα είχε ταυτίσει και με την καταγωγή της. Λατίνα δεν μπορούσε να σταματήσει να είναι. Μπορούσε όμως να σταματήσει να είναι φτωχή. Ξεκίνησε από το μπαλέτο. Στα επτά της έκανε την πρώτη της περιοδεία μαζί με τις άλλα κορίτσια της σχολής μπαλέτου που παρακολουθούσε. Στα δεκαέξι της, αποφάσισε να δοκιμάσει για πρώτη φορά την τύχη της στον κινηματογράφο, παίζοντας ένα μικρό ρόλο στην ταινία «My Little Girl» με πρωταγωνίστρια την Στιούαρτ Μάστερσον.

Η αγάπη της για το χορό παρέμενε, όμως, και η Τζένιφερ επέμεινε, κερδίζοντας υποτροφία για μια ανώτερη ακαδημία χορού του Μανχάταν. Η μητέρα της, όμως, ουδέποτε είχε συμβιβαστεί με την ιδέα μιας καλλιτεχνικής καριέρας για την κόρη της, γι’ αυτό βάλθηκε να την αποτρέψει με διάφορους τρόπους, κόβοντάς της αρχικά το χαρτζιλίκι. Η Τζένιφερ δεν πτοήθηκε και, αποφασισμένη να πετύχει, έφυγε από το σπίτι της και για να καλύπτει τα έξοδα της, έπιασε δουλειά σε ένα δικηγορικό γραφείο.

Από οντισιόν σε οντισιόν

Επί ενάμιση χρόνο συμμετείχε σε πολλές οντισιόν, όταν δέχτηκε μια πρόσκληση για να συμμετάσχει σε μια μουσικοχορευτική τουρνέ στην Ιαπωνία. Στο μεταξύ είχε ήδη αποτύχει σε μια οντισιόν για το show «In Living Color» στο ρόλο του ιπτάμενου κοριτσιού, ένα ρόλο που κυνήγησε πολύ. Γυρνώντας από την Ιαπωνία, ξαναπέρασε από ακρόαση για το «In Living Color». Αυτή τη φορά οι εντυπώσεις ήταν θετικές και η Τζένιφερ έγινε δεκτή.

Μετά ήρθε η τηλεόραση, στην οποία υποδύθηκε τη Λούσυ στην τηλεοπτική σειρά «South Central» του καναλιού FOX. Η σειρά κόπηκε σε λίγους μήνες, αλλά η Τζένιφερ παρέμεινε.

Κι ενώ έπαιρνε τον έναν τηλεοπτικό και κινηματογραφικό ρόλο μετά ον άλλο, η αλήθεια είναι ότι δεν ήταν παρά μια λατίνα στάρλετ, καλή για δεύτερους ρόλος, αλλά όχι πρωταγωνίστρια και σταρ. Αυτό θα μπορούσε να το κάνει μόνο σε μια ταινία λάτιν ταινία. Και το έκανε…

Η «Σελίνα» αλλάζει τα πάντα

Το 1997 ενσαρκώσει την αδικοχαμένη ντίβα Σελίνα Κιντανίγια Πέρεζ (Selena Quintanilla Perez) σε ένα μεγαλειώδες βιογραφικό αφιέρωμα. Είναι μια ταινία κομμένη και ραμμένη στα μέτρα της και την απογειώνει, ενώ εκεί ήτα που η Τζένιφερ κατάλαβε ότι το αμερικανικό κοινό μπορεί να παρέμενε ο βασικός της στόχος, αλλά υπήρχε και ένα ολόκληρο άλλο κοινό εκεί έξω, το λατινοαμερικάνικο, διψασμένο για τα δικά του είδωλα. Στην πορεία δεν θα το απογοήτευε.

Την επόμενη χρονιά παίζει στο πλευρό του Τζορτζ Κλούνεϊ στην ταινία Out Of Sight, ρόλος που την ανακήρυξε ως την πιο ακριβοπληρωμένη λατίνα ηθοποιό της ιστορίας του Χόλιγυντ, με αμοιβή που ξεπερνά το ένα εκατομμύριο δολάρια. Στα τέλη του 2000 έρχεται η ταινία επιστημονικής φαντασίας «The Cell» και ένα χρόνο αργότερα η πετυχημένη κωμωδία «Wedding Planner», το «Angel Eyes» και το «Untitled Frida Kahlo». Η εμπορική της επιτυχία συνεχίζεται με το θρίλερ «Enough» και τη ρομαντική κωμωδία «Maid in Manhattan».

Ο δρόμος της στον κινηματογράφο είναι πλέον στρωμένος, η εμπορική επιτυχία δεδομένη και το μόνο που απομένει είναι να αποδείξει ότι είναι και καλή ηθοποιός. Κάτι που κάνει φέτος.

Η γέννηση της J.Lo.

Η Τζένιφερ Λόπεζ δεν σταμάτησε ποτέ να τραγουδάει και να χορεύει. Παράλληλα με την καριέρα της στον κινηματογράφο

Το πρώτο της κιόλας single, που βγήκε μετά την ταινία Selena, με τίτλο «If you had my love» ανέβηκε κατ’ ευθείαν στο Νο 1 του Billboard και έγινε πλατινένιο με πάνω από ένα εκατομμύριο πωλήσεις.

Με το άλμπουμ της «On the 6», εκθρόνισε τον Ρίκι Μάρτιν από την κορυφή των λάτιν καλλιτεχνών. Το επόμενο άλμπουμ της, έρχεται την εποχή της σχέσης με τον Παφ Ντάντι και έχει τίτλο τα αρχικά του ονόματος της «J.Lo».

Έκτοτε κανείς δεν την είπε ξανά Τζένιφερ Λόπεζ. Η J.Lo. είχε γεννηθεί.

Τα άλμπουμ της έχουν πουλήσει έως τώρα πάνω από 75 εκατομμύρια αντίτυπα. Επίσης, συμμετείχε για 5 χρόνια στο talent show American Idol ως κριτής, ενώ δεν σταμάτησε να περιοδεύει στις ΗΠΑ, τη λατινική Αερική και σπανιότερα στην Ευρώπη.

Ανάμεσα στις δουλειές της είναι και αρκετά ισπανόφωνα άλμπουμ, τα οποία απευθύνονται στο κοινό που την ανέδειξε, τη λάτρεψε και εκείνη δεν του γύρισε ποτέ την πλάτη. Οι ισπανόφωνοι δίσκοι της πουλάνε σαν τρελοί και οι συναυλίες της στη νότια και κεντρική Αμερική είναι όλες sold out.

Τρεις γάμοι και ...βλέπουμε

Η δίψα της Τζένιφερ για επιτυχία μπορεί να συγκριθεί μόνο με την αντίστοιχη για αγάπη και συντροφικότητα. Στα γυρίσματα της ταινίας «Blood and Wine» γνώρισε τον Κουβανό, μοντέλο στο επάγγελμα, Οχάνι Νόα και σύντομα έγιναν ζευγάρι. Παντρεύτηκαν στις 22 Φεβρουαρίου 1997 αλλά μετά από λιγότερο από ένα χρόνο, τον Ιανουάριο του 1998, πήραν διαζύγιο. Μπορεί να χώρισαν, αλλά συναντήθηκαν πολλές φορές στα δικαστήρια για μια ταινία ερωτικού περιεχομένου στην οποία πρωταγωνιστούσε εκείνη και είχε στα χέρια του ο Νόα.

Ακολούθησε η επίσης επεισοδιακή σχέση με τον Παφ Ντάντι, μαζί με τον οποίο συνελήφθη με την κατηγορία κατοχής κλεμμένου όπλου. Η αντίδραση της Λόπεζ έχει πάρει διαστάσεις μύθου: Στα κρατητήρια έδωσε χρήματα σε έναν αστυνομικό για να της αγοράσει μια πανάκριβη κρέμα χεριών. Τελικά οι κατηγορίες για τη Λόπεζ αποσύρθηκαν γρήγορα, όσο γρήγορα έληξε και η σχέση της με τον τραγουδιστή.

Το Σεπτέμβριο του 2001, παντρεύτηκε τον χορευτή Κρις Τζαντ αλλά κι αυτός ο γάμος είχε άδοξο τέλος, αφού τον Ιούνιο του 2002, χώρισαν. Το 2002 ερωτεύτηκε για άλλη μια φορά κι αυτή τη φορά ο τυχερός ήταν ο ηθοποιός Μπεν Άφλεκ, ο οποίος της πρόσφερε δαχτυλίδι αρραβώνων αξίας 3,5 εκατομμυρίων δολαρίων. Ο δεσμός τους πήρε μεγάλες διαστάσεις από τα ΜΜΕ, αλλά σαν ζευγάρι μάλλον δεν αγαπήθηκαν από το κοινό. Έπαιξαν μαζί στην εντελώς αποτυχημένη ταινία «Gigli», ταινία για την οποία η Λόπεζ εισέπραξε 12.000.000 δολάρια. Μπορεί να αρραβωνιάστηκαν το 2002, όμως εκείνη σόκαρε τους θαυμαστές της όταν λίγο μετά τη λήξη της σχέσης της με τον Άφλεκ παντρεύτηκε αιφνιδιαστικά τον τραγουδιστή Μαρκ Άντονι. Το Νοέμβριο του 2007, το ζευγάρι ανακοίνωσε την εγκυμοσύνη της Λόπεζ και στις 22 Φεβρουαρίου 2008, γεννήθηκαν τα δίδυμα παιδιά τους, Έμα Μάριμπελ και Μαξιμίλιαν Ντέιβιντ. Το ζευγάρι χώρισε τον Ιούλιο του 2011 και ήταν ένας χωρισμός που στοίχισε πολύ στην Λόπεζ, η οποία για ένα διάστημα κατέρρευσε, όπως κατέρρευσε και το όνειρό της για μια όμορφη οικογένεια που θα κρατούσε «για πάντα».

«Με τη δουλειά μου δεν κουράζομαι ποτέ. Όταν όμως πρόκειται για τις προσωπικές μου αποτυχίες τότε είναι ακόμη πιο δύσκολο. Όταν τελείωσε ο γάμος μου δεν μου ήταν εύκολο να βρω συγχώρεση. Θα μπορούσα να παρασυρθώ από θυμό και απογοήτευση, όμως ο Μαρκ είναι ο πατέρας των παιδιών μου και αυτό δεν πρόκειται να αλλάξει. Επομένως έπρεπε να βρω μία λύση. Και αυτό είναι, μακράν, το πιο δύσκολο πράγμα που έχω κάνει στη ζωή μου. Τίποτα δεν πονάει τόσο όσο ένα διαζύγιο. Όταν το όνειρο και το παραμύθι γκρεμίζεται, αισθάνεσαι πως έχει αποτύχει. Αισθάνεσαι πως όσο κι αν προσπάθησες δεν μπόρεσες να κάνεις κάτι για να σώσεις τη σχέση. Θυμάμαι πως έπρεπε να εμφανιστώ στη σκηνή και δεν είχα καμία δύναμη να το κάνω. Δεν υπάρχει χειρότερος πόνος από ένα διαζύγιο. Ένιωθα αποτυχημένη. Το παραμύθι, το όνειρο και η ελπίδα γκρεμίζονται όταν παίρνεις για πρώτη φορά αυτή την απόφαση. Νομίζεις πως θα πεθάνεις», είχε πει μερικά χρόνια αργότερα για το χωρισμό της.

Από τον Οκτώβριο του 2011 μέχρι τον Αύγουστο του 2016, είχε μια on-off σχέση με τον χορευτή Κάσπερ Σμαρτ και το Φεβρουάριο του 2017 ξεκίνησε η σχέση της με τον πρώην παίκτη του μπέιζμπολ, Άλεξ Ροντρίγκεζ. Τον Μάρτιο του 2019, αρραβωνιάστηκαν.

Όπως κάνει και με όλα τα πράγματα στη ζωή της, φαίνεται ότι η J.Lo. δεν θα σταματήσει την αναζήτηση μέχρι να βρει την απόλυτη και αδιαπραγμάτευτη ευτυχία.