Φέτος τα πασχαλινά σοκολατένια λαγουδάκια φορούν μάσκα λόγω του κορονοϊού
Στο κλίμα της εποχής και τα αγαπημένα μας σοκολατένια λαγουδάκια.
Πώς θα μπορούσαν ν' αποτελούν εξαίρεση στο κλίμα της εποχής; Τα αγαπημενα μας σοκολατένια λαγουδάκια φορούν προστατευτική μάσκα (από λευκή σοκολάτα) και μας προτρέπουν να ακολουθούμε τους κανόνες υγιεινής.
Αυτό φαίνεται πως σκέφτηκε και η Βελγίδα pastry chef Ζενεβιέβ Τρεπάν, που ειδικεύεται στις σοκολατένιες λιχουδιές, και αποφάσισε να προσθέσει μάσκες στα πρόσωπα των πασχαλινών λαγουδιών της, για να στείλει ένα μήνυμα συμπαράστασης στους επαγγελματίες υγείας που δίνουν μάχη με τον νέο κορονοϊό.
Η Τρεπάν έκλεισε το εργαστήριο ζαχαροπλαστικής που είχε κοντά στο Ναμούρ και άνοιξε ένα διαδικτυακό κατάστημα, όπου πουλάει τα λαγουδάκια της στην τιμή των 12€ ευρώ το ένα.
Η ίδια είπε πως θέλει με τις δημιουργίες της, ύψους 20 εκατοστών, να επιδείξει αλληλεγγύη στους γιατρούς και νοσηλευτές του νοσοκομείου του Ναμούρ. «Κάνουμε ό,τι όλοι. Προσαρμοζόμαστε, βρίσκουμε λύσεις και στηρίζουμε τους επαγγελματίες υγείας», επισήμανε.
Συμμετέχοντας στην προσπάθεια συγκέντρωσης χρημάτων του ιδρύματος King Baudouin, η δημιουργός ελπίζει να αγοράσει ιατρικό εξοπλισμό για το νοσοκομείο της πόλης της. Επομένως, οι πελάτες της μπορούν να επιλέξουν μεταξύ ενός «λαγού της αλληλεγγύης», τον οποίο θα παραδώσει η ίδια στο ιατρικό προσωπικό του νοσοκομείου ή ενός «λαγού της καραντίνας» που θα απολαύσουν οι ίδιοι.
Το Βέλγιο καταμετρά ήδη 26.667 επιβεβαιωμένα κρούσματα του νέου κορονοϊού και 3.019 νεκρούς.
Την ίδια σκέψη είχε και ο chef Μάικλ Λούις Άντερσον , o οποίος έφτιαξε ένα σοκολατένιο σκηνικό, βασισμένο στον μύθο του Αισώπου ΄«Ο Λαγός και η Χελώνα», προκειμένου να υπενθυμίσει στον κόσμο να μείνει στο σπίτι του. «Δεν θα πρέπει να βρίσκεστε έξω και να τρέχετε, διότι πρέπει να είστε προστατευτικοί αυτές τις δύσκολες ώρες και η χελώνα στην πραγματικότητα μένει στο σπίτι της, δηλαδή στο καβούκι της», είπε ο Λούις Άντερσον.
Από την πλευρά του, μπορεί ο Βέλγος σοκολατοποιός Ζερόμ Γκριμονπόν να αποφάσισε να κλείσει το κατάστημά του στις Βρυξέλλες, όταν επιβλήθηκαν τα μέτρα καραντίνας τη 18η Μαρτίου, ωστόσο, το ξανάνοιξε έκτοτε και κάνει επίσης και παραδόσεις, στέλνοντας τις σοκολατένιες δημιουργίες του διακοσμημένες με μπαλόνια.
«Δεν θα ήθελα να παίξω το χαρτί του κορονοϊού. Γνωρίζω ότι μερικοί το κάνουν. Είναι, όμως, ήδη αρκετά καταθλιπτικό», είπε στο Reuters.