Έτσι θα καθαρίσεις την ψησταριά σου χωρίς σαπούνι και νερό
Αν δεν έχεις βρει το "μυστικό" εκείνο που θα σε γλυτώσει από την «ισχυρή φλόγα» της καθαριότητας, εμείς σου έχουμε την λύση.


Το καλοκαίρι είναι η «επίσημη εποχή» για το μαγείρεμα σε εξωτερικούς χώρους. Οι σχάρες, τα ppq και οι ψησταριές παίρνουν φωτιά ενώ οι συγκεντρώσεις με φίλους έχουν την τιμητική τους.
Και ναι, ωραία όλα κατά τη διάρκεια του ψησίματος, αλλά ο μεγάλος μπελάς είναι ο καθαρισμός της σχάρας που θέλει πάντα χρόνο και πολύ τρίψιμο. Αν δεν έχεις βρει το "μυστικό" εκείνο που θα σε γλυτώσει από την «ισχυρή φλόγα» της καθαριότητας, εμείς σου έχουμε την λύση. «Νομίζω πως οι περισσότεροι ψήστες του σπιτιού εγκατέλειψαν τον καθαρισμό των σχαρών τους από την πρώτη μέρα», λέει ο Luis Cuadra,γνωστός σεφ από το Λος Άντζελες. Για να βεβαιωθείς ότι καθάρισε σωστά τη σχάρα μετά από ένα ψήσιμο, συνήθως ο μόνος φίλος σου είναι το σαπούνι και το νερό. Όμως υπάρχουν 3 μαγικά tips που πρέπει να γνωρίζεις αν θέλεις να γλυτώσεις χρόνο και χρήμα....
Βήμα 1: Κάλυψε το χώρο μαγειρέματος με αλουμινόχαρτο.
Ενώ μπορεί να έχεις ήδη μάθει να αφήνεις το φαγητό σου να "ξεκουραστεί" κάτω από ένα φύλλο αλουμινόχαρτου, ίσως να μην γνωρίζεις ότι το αλουμινόχαρτο είναι επίσης έξυπνος τρόπος για να διατηρήσεις καθαρή τη σχάρα σου. Όταν τελειώσεις το ψήσιμο, άφησε ένα φύλλο αλουμινόχαρτου επάνω στη σχάρα έως ότου κρυώσει. Έτσι η σχάρα θα είναι αρκετά δροσερή και δεν θα καεί από τη φωτιά.
Βήμα 2:Χρησιμοποίησε μια συρμάτινη βούρτσα.
Μια συρμάτινη βούρτσα είναι ένα βασικό εργαλείο ψησίματος και πρέπει να χρησιμοποιείται πριν και μετά το μαγείρεμα. Μετά από κάθε χρήση της σχάρας , φροντίστε να βουρτσίζεις ξανά και ξανά την επιφάνεια πριν κρυώσει ώστε να μένει καθαρή!
Βήμα 3: Καθάρισε τις σχάρες σου ξεχωριστά όταν χρειάζεται.
Το λίπος και τα καμένα κομμάτια στις σχάρες μας μπορούν να συσσωρευτούν σε σημεία που -αν δεν τα καθαρίσουμε σωστά- είναι πολύ δύσκολο να φύγουν. Εάν οι σχάρες σου συσσωρεύει πολλά υπολλίμματα από καμμένα λύπη, βύθισέ την μέσα σε μια σακούλα σκουπιδιών με δύο φλιτζάνια ξύδι και ένα φλιτζάνι σόδα μαγειρικής. Θα δεις πόσο εύκολα καθαρίζει.