Queen Plus
Ποια είναι τα παραδοσιακά ελληνικά γλυκά των Χριστουγέννων; Μα φυσικά οι κουραμπιέδες, τα μελομακάρονα και οι δίπλες. Η γλύκα του μελιού, του καρυδιού και της κανέλας στα καλύτερά τους. Ο Άκης Πετρετζίκης μας δίνει τη δική του αγαπημένη συνταγή για δίπλες...
- 500 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
- 5 αβγά, μεσαία
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 πρέζα αλάτι
- 2 κ.σ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 1-2 κ.σ. νερό, προαιρετικά
- 400 ml σπορέλαιο, για το τηγάνισμα
Για το σιρόπι
- 800 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 800 γρ. νερό
- 2 στικ κανέλα
- χυμό λεμονιού, από 1/2 λεμόνι
- 50 γρ. μέλι
Για το σερβίρισμα
- μέλι
- καρύδια, σπασμένα
Διαβάστε αναλυτικά την εκτέλεση της συνταγής στο akispetretzikis.com