Queen Plus
Μόνο με τους κουραμπιέδες το σπίτι μοσχοβολά βούτυρο και άχνη. Οι αγαπημένοι μας κουραμπιέδες φέρνουν πάντα τα Χριστούγεννα πιο κοντά. Δεν είναι τυχαίο που και ο Άγιος Βασίλης δε φεύγει από κανένα σπίτι αν δε δοκιμάσει από έναν.
Ο Άκης Πετρετζίκης μας δίνει τη συνταγή κι εμείς μπαίνουμε ευθύς στην κουζίνα για να σημάνουμε την έναρξη των Χριστουγέννων. Τόσο απλά και τόσο γευστικά!
Θα χρειαστείς:
- 500 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
- 220 γρ. ζάχαρη άχνη
- 1/2 κ.γ. βανίλια σε σκόνη
- 1 κ.γ. ανθόνερο
- 30 γρ. λικέρ πικραμύγδαλο, ή κονιάκ ή ρούμι
- 200-280 γρ. αμύγδαλο φιλέ, ή χοντροκομμένο, ανάλατο και καβουρδισμένο
- 900 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
- 1 πρέζα αλάτι
Για τη σύνθεση
- 1 κ.σ. ανθόνερο
- 300 γρ. ζάχαρη άχνη
Διαβάστε αναλυτικά την εκτέλεση της συνταγής στο akispetretzikis.com