Queen Plus
Τι κι αν είμαστε ακόμα στα τέλη του Νοέμβρη; Η διάθεσή μας φέτος, περισσότερο από ποτέ, αναζητά τα Χριστούγεννα και όλα όσα συμβολίζουν. Δεν είναι τυχαίο που όλοι φέτος στολίσαμε νωρίς και -γιατί όχι;- θέλουμε να μπούμε από τώρα στην κουζίνα για να φτιάξουμε τα παραδοσιακά γλυκά των Χριστουγέννων. Ο Άκης Πετρετζίκης είναι με το μέρος μας καθώς μας δίνει την τέλεια συνταγή για μελομακάρονα. Τι θα χρειαστείς; Δες τα υλικά παρακάτω και καλή επιτυχία!
Για το σιρόπι
- 500 γρ. νερό
- 800 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 150 γρ. μέλι
- 3 στικ κανέλα
- 3 γαρίφαλα
- 1 πορτοκάλι, κομμένο στη μέση
Μείγμα 1
- 400 γρ. χυμό πορτοκαλιού
- 400 γρ. σπορέλαιο
- 180 γρ. ελαιόλαδο
- 50 γρ. ζάχαρη άχνη
- 1/2 κ.γ. γαρίφαλο
- 2-3 κ.γ. κανέλα
- 1/4 κ.γ. μοσχοκάρυδο
- 1 κ.γ. σόδα μαγειρική
- ξύσμα πορτοκαλιού, από 2 πορτοκάλια
Μείγμα 2
- 1 κιλό αλεύρι γ.ο.χ.
- 200 γρ. σιμιγδάλι, ψιλό
Για το σερβίρισμα
- μέλι
- καρύδια
Διαβάστε αναλυτικά την εκτέλεση της συνταγής στο akispetretzikis.com