Το Πάσχα είναι προ των πυλών και εμείς είμαστε έτοιμες να βάψουμε και να διακοσμήσουμε τα πασχαλινά αυγά μας. Εχουμε και τα κουλουράκια μας όμως αλλά και τα μπισκότα που μπορούν να έχουν την τέλεια γεύση και διακόσμηση. Μπισκότα κόκκινα, κίτρινα, μπλε ή όποιο άλλο χρώμα σου αρέσει, μπορούν να γίνουν ακόμα καλύτερα αν τα διακοσμήσεις με ιδιαίτερα patters που θα κάνουν τη διαφορά.
Αν λατρεύεις αυτά τα ιδιαίτερα πουά ή τα ριγέ σχέδια στα μπισκοτένια πασχαλινά αυγά που βλέπεις στις βιτρίνες, ήρθε η ώρα να τα φτιάξεις κι εσύ. Οι τεχνικές της Martha Stewrart αποκαλύπτονται εδώ για τα μάτια σου μόνο:
Το μυστικό για τέλειο φινίρισμα και βάση
Φτιάξε το γλάσο της αρεσκείας σου και τοποθέτησέ το σε μια ανοικτή επιφάνεια (ένα μακρόστενο γυάλινο μπολ για να σπάσουν οι φυσαλίδες). Τοποθέτησε το μπισκότο απο την πλευρά που θέλεις μέσα στο μείγμα, προκειμένου να πάρει όσο γλάσο χρειάζεται. Αφησέ το να στεγνώσει πριν κάνεις οποιαδήποτε άλλη παρέμβαση επάνω του.
1.Πουά σταγόνες.
Βάλε το χρωματιστό γλάσο μέσα σ΄ενα κορνέ και ξεκίνα να κάνεις πουά σταγονίτσες επάνω στο αυγό. Πιο μικρές ή πιο μεγάλες, όλες θα κάνουν τον τέλειο συνδυασμό.
2.Ρίγες
Αγαπημένες ρίγες παντού. Με ένα άλλο κορνέ φτιάξε τις ρίγες που θέλεις, στις αποστάσεις που επιθυμείς.
Έπειτα με μια οδοντογλυφίσα άρχισε να κινείσαι κάθετα ,προκειμένου να κάνεις τα patterns της φωτογραφίας επάνω.
3.Όψη χρωματιστού μάρμαρου
Ρίξε σε ένα μπολ τα τρια χρώματα της αρεσκείας σου ώστε να δημιουργηθούν τα «νερά» του μάρμαρου.
Τοποθέτησε μέσα στο μείγμα το μπισκότο σου για να πάρει χρώμα όπως στη φωτογραφία επάνω.
Το αποτέλεσμα θα σ' ενθουσιάσει!