Η απόλυτη συνταγή για pretzel είναι εδώ. Αν δεν έχεις ξαναδοκιμάσει αυτά τα κλασικά γερμανικά κουλούρια, δεν ξέρεις τι χάνεις! Πρόκειται για ένα αλμυρό κουλούρι που συνήθως φτιάχνεται σε σχήμα κόμπου. Το αλάτι είναι το πιο συνηθισμένο καρύκευμα για τα υπέροχα αυτά κουλουράκια ενώ η σόδα κυριαρχεί, κάτι που το νιώθεις στον ουρανίσκο σε κάθε μπουκιά. Άλλα καρυκεύματα που μπορείς να δεις επάνω στα prtzels είναι τυριά, ζάχαρη, σοκολάτα, κανέλα και ξηροί καρποί. Οι ποικιλίες των pretzels περιλαμβάνουν μαλακά pretzels, τα οποία πρέπει να τρώγονται λίγο μετά την προετοιμασία τους, και τα σκληρά pretzels, τα οποία έχουν μεγάλη διάρκεια ζωής.
Ο Άκης Πετρετζίκης όμως θα μας δείξει μια νέα παραλλαγή των λαχταριστών αυτών κουλουριών: με χρώματα ζαχαροπλαστικής που τους δίνουν ένα μαγικό χρώμα!
Διαβάστε αναλυτικά την εκτέλεση της συνταγής στο akispetretzikis.com