Πόσο πολύ αγαπάμε τα cupcakes -μικροί και μεγάλοι- δεν λέγεται! Είναι αυτά τα ατομικά γλυκάκια που με δυο μπουκιές κλείνουν μέσα τους όλη τη γλύκα. Σήμερα έχουμε μια παραλλαγή των cupcakes για όσους έχουν δυσανεξία στο γάλα, νηστεύουν ή είναι Vegan. Με αυτή τη συνταγή μπορείς ν' απολαύσεις τα αγαπημένα σου κεκάκια χωρίς ενοχές. Χωρίς γάλα και βούτυρο αποτελούν την ιδανική συνταγή κάθε στιγμή...
Θα χρειαστείς:
Για τα κεκάκια:
2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
3/4 της κούπας κακάο χωρίς ζάχαρη
2 κ. γλ. σόδα μαγειρική
1 κ. γλ. μπέικιν πάουντερ
1/4 κ. γλ. αλάτι
1¾ της κούπας γάλα σόγιας
2 κ.γλ. κόκκινο ξύδι
1¾ ζάχαρη
1¼ της κούπας λάδι
2 κ.σ. εκχύλισμα βανίλιας
καραμελόχαρτα
Για την κρέμα:
1 κούπα μαργαρίνη
1 κούπα ζάχαρη άχνη
1½ κ.γλ. εκχύλισμα βανίλιας
145 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα λιωμένη
1/4 της κούπας γάλα σόγιας
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για τα κεκάκια: Σε ένα μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι, το κακάο, τη σόδα, το μπέικιν και το αλάτι και το αφήνουμε στην άκρη. Σε ένα άλλο μπολ βάζουμε το γάλα σόγιας, το κόκκινο ξύδι, το λάδι, τη βανίλια και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε καλά. Στη συνέχεια προσθέτουμε σιγά σιγά το μείγμα μας με το αλεύρι στο μπολ με το μείγμα μας με το γάλα και ανακατεύουμε με μια κουτάλα μέχρι να γίνει ένα μείγμα. Χωρίζουμε τη ζύμη μας στα καραμελόχαρτα και ψήνουμε στους 160 βαθμούς για 40-45 λεπτά.
Για την κρέμα: Χτυπάμε στο μίξερ την μαργαρίνη με τη ζάχαρη άχνη μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτουμε τη λιωμένη κουβερτούρα, το γάλα και τη βανίλια σιγά σιγά και χτυπάμε ελαφρά μέχρι να γίνει μια πλούσια κρέμα. Μόλις κρυώσουν τα κεκάκια γαρνίρουμε την σοκολατένια κρέμα μας και είναι έτοιμα για να τα απολαύσουμε!