H πιο νόστιμη και γρήγορη τυρόπιτα για κάθε καλοκαιρινό τραπέζι
Μια που θα την φτιάξεις και μια που θα εξαφανιστεί!
Τι θα έλεγες για μια λαχταριστή τυρόπιτα που μπορείς να φτιάξεις σε χρόνο μηδέν με ό,τι υλικά έχεις στο σπίτι; Μια εύκολη πίτα με τυριά χωρίς φύλλο που θα κάνει μικρούς και μεγάλους να γλύφουν τα δάχτυλά τους;
Αυτή η τυρόπιτα δεν χρειάζεται ιδιαίτερη μαεστρία. Είναι έτοιμη σε λίγα λεπτά και μπορείς να την σερβίρεις ζεστή αλλά και κρύα σε κάθε τραπέζι. Πολλοί την ονομάζουν και πίτα της τεμπέλας γιατί δεν χρειάζεται πολλά πολλά κι όμως... η νοστιμιά της είναι απίστευτη!
ΥΛΙΚΑ
-150 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
-250 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
-400 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
-4 αυγά
-500 γρ. φέτα
-λίγη φρυγανιά τριμμένη
-σουσάμι
-λίγο βούτυρο για άλειμμα
-100 γρ. κίτρινο τυρί (προαιρετικά)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
Χτυπάμε στο μίξερ με το σύρμα το αλεύρι που φουσκώνει μόνο του με το βούτυρο για 2-3 λεπτά.
Στη συνέχεια προσθέτουμε τα αυγά ένα ένα και χτυπάμε για λίγο ακόμα.
Κατόπιν, προσθέτουμε το γιαούρτι κι ανακατεύουμε απαλά με μια μαρίζ.
Τέλος, προσθέτουμε τη φέτα όσο χοντροκομμένη ή ψιλοκομμένη θέλουμε και ανακατεύουμε πολύ απαλά με τη μαρίζ.
Βουτυρώνουμε ένα πυρέξ και πασπαλίζουμε με την τριμμένη φρυγανιά.
Βάζουμε το μείγμα στο πυρέξ και πασπαλίζουμε με σουσάμι και λίγη τριμμένη φρυγανιά.
Ψήνουμε στο φούρνο για 40 με 45 λεπτά μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια.