Ψητά σπαράγγια: το τέλειο ορεκτικό για όσους λατρεύουν τα ψητά λαχανικά
Ο ωραιότερος μεζές για τους vegan αλλά και όχι μόνο!
Τα σπαράγγια είναι ένα αδικημένο λαχανικό. Είναι τόσο νόστιμο που θα μπορούσε να αντικαταστήσει πολλά πιάτα με βάση το κρέας ή το ψάρι. Αποτελεί τον ιδανικό μεζέ των απανταχού vegan και όχι άδικα. Πρόκειται για ένα super λαχανικό που δεν του έχουμε δώσει την απαιτούμενη σημασία που αξίζει.
Τα σπαράγγια περιέχουν πολλά θρεπτικά συστατικά -συμπεριλαμβανομένων του καλίου και του φυλλικού οξέως, τα οποία βρίσκουμε σε σημαντική ποσότητα μέσα τους-. Οι ειδικοί υποστηρίζουν πως τα λευκά σπαράγγια είναι πιο γλυκά σε σχέση με τα πράσινα κι αυτό οφείλεται στην μη ύπαρξη χλωροφύλλης. Αν επιλέξεις να τα μαγειρέψεις να ξέρεις πως δεν χρειάζονται πολύ ψήσιμο. Παρακάτω λοιπόν σου έχουμε μια εύκολη και γρήγορη συνταγή για να φτιάξεις ψητά σπαράγγια που θα απογειώσουν τον ουρανίσκο σου.
Θα χρειαστείς:
-24 μεγάλα σπαράγγια (περίπου 2 κιλά) κομμένα και αποφλοιωμένα
-Ελαιόλαδο
-Χοντρό θαλασσινό αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
-Balsamico
-Παρμεζάνα τριμμένη
Προθερμένουμε τον φούρνο στους 150 ° C. Τοποθετούμε τα σπαράγγια σε ένα μεγάλο ταψί, το ένα δίπλα στο άλλο. Περιχύνουμε τα σπαράγγια με ελαιόλαδο και τα αλατοπιπερώνουμε. Τα ψήνουμε στο φούρνο για περίπου 18-20 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν. Τα ελέγχουμε κατά τη διάρκεια του ψησίματος και τα αναποδογυρίζουμε περιστασιακά, μέχρι να ροδίσουν ελαφρά. Μεταφέρουμε τα σπαράγγια σε μια πιατέλα. Για να τα σερβίρετε, περιχύνουμε τα με balsamico ξύδι όσο είναι ακόμη ζεστά. Πασπαλίζουμε με κομμάτια παρμεζάνας!