Απίθανα muffins αμυγδάλου με βατόμουρα
Τα πιο υπέροχα muffins που θα λατρέψεις με το πρωινό σου (και όχι μόνο!).
Αν λατρεύεις τα βατόμουρα, αυτά τα muffins θα γίνουν τ' αγαπημένα σου. Για πρωινό και όχι μόνο, αποτελούν την ιδανική λύση για κάθε στιγμή που θέλεις κάτι γλυκό.
Θα χρειαστείς:
2 1/2 φλιτζάνια αμυγδαλέλαιο
1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
5 μεγάλα αυγά, χωρισμένα
1/3 φλιτζάνι ζάχαρη
1/2 φλιτζάνι σάλτσα μήλου
1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
1/2 φλιτζάνι χωρίς ζάχαρη
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 1/3 φλιτζάνι βατόμουρα
Φιλέ αμύγδαλο για το πασπάλισμα
Κρυσταλλική ζάχαρη για το πασπάλισμα
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 ° C. Βάλτε σε μια μεταλλική θήκη των 12 θέσεων χάρτινα θηκάκια για cupcakes προκειμένου να τα γεμίσετε με το μείγμα που θα ετοιμάσετε!
Ανακατεύουμε το αμυγδαλέλαιο και την κανέλα και τα αφήνουμε στην άκρη.
Στο μίξερ (σε υψηλή ταχύτητα) χτυπάμε τους κρόκους των αυγών, τη ζάχαρη και την βανίλια έως ότου διπλασιαστεί σε μέγεθος (περίπου 3 λεπτά). Προσθέτουμε το μείγμα με το αμυγδαλέλαιο και την σάλτσα μήλου και ανακατέψτε μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Στο μίξερ χτυπάτε τα ασπράδια των αυγών και το αλάτι σε ένα άλλο μεγάλο μπολ μέχρι να γίνει μαρέγκα (περίπου 3 λεπτά). Προσθέτουμε το μισό μείγμα από ασπράδι αυγού στο μείγμα αμυγδάλου και ανακατεύουμε με μια μαρίζ απαλά ενώ στη συνέχεια προσθέτουμε και το υπόλοιπο μείγμα της μαρέγκας . Προσθέτουμε και τα βατόμουρα.
Γεμίζουμε μέχρι τη μέση κάθε θήκη από τα cupcakes και προσθέτουμε επάνω φιλέ αμύγδαλο και ζάχαρη. Ψήνουμε τα muffins έως ότου οι κορυφές είναι χρυσαφένιο για περίπου 30 λεπτά. Τα αφήνουμε να κρυώσουν πριν το σερβίρουμε.