Τα μυστικά για να φτιάξεις τα τέλεια κρουασάν σαν επαγγελματίας
Σου έχουμε την αυθεντική συνταγή!
Ποιος δεν αγαπά τα κρουασάν; Αυτά τα λαχταριστά αρτοσκεύασμα που έχουν ως βάση το βούτυρο και το φύλλο. Οι ιστορικοί της γαστρονομίας και της γαλλικής κουζίνας, διαπιστώνουν ότι η σημερινή συνταγή του κρουασάν, έγινε σύμβολο της γαλλικής ζαχαροπλαστικής τον 20ό αιώνα. Επιπλέον, ως προς την τεκμηρίωσή του αναφορικά και με τα αρτοσκευάσματα γενικότερα, μπορούμε να πούμε ότι οι διάφορες εκδοχές προέλευσης του κρουασάν ανήκουν στη σφαίρα του θρύλου και του μύθου.
Κυκλοφορούν πολλοί μύθοι αναφορικά με την ανακάλυψη του κρουασάν. Μια παράδοση αναφέρει την, βιεννέζικης καταγωγής βασίλισσα της Γαλλίας, Μαρία-Αντουανέτα, να έχει επισήμως εισαγάγει και κάνει δημοφιλές το κρουασάν στη Γαλλία από το 1770, εξ' ου και το όνομα «βιενουαζερί» (viennoiserie) που σημαίνει αρτοσκεύασμα. Μια άλλη εκδοχή συναντάμε στη Βουδαπέστη, κατά τη διάρκεια της πολιορκίας της Βούδας το 1686, όταν πάλι ένας αρτοποιός πήρε είδηση την επίθεση των Τούρκων και έσπευσε να σημάνει συναγερμό στην πόλη.
Ποιο είναι όμως αυτό το μαγικό μυστικό που κάνει τα κρουασάν τόσο μοναδικά; Παρακάτω σου έχουμε την αυθεντική συνταγή καθώς και τον τρόπο παρασκευής τους!
Θα χρειαστείς:
-525 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
-250 ml νερό, θερμοκρασία δωματίου
-125 ml 2% γάλα σε θερμοκρασία δωματίου
-62 γρ. ζάχαρη
-8 γρ. ξηρή μαγιά
-μια πρέζα αλάτι
-30 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου