Carpaccio ανανά: μια gourmet συνταγή για όσους αγαπούν τις δροσερές γεύσεις
Ο ανανάς αλλιώς...
Τι σου έρχεται στο μυαλό όταν ακούς τη λέξη carpaccio; Στη μαγειρική είναι συνώνυμο του τρόπου κοπής και σερβιρίσματος ωμών υλικών. Το έχουμε συνδέσει με ψάρι ή κρέας, τι θα έλεγες όμως αν δοκίμαζες κάτι γλυκό και πολύ υγιεινό;
Δεν έχεις φανταστεί αυτή την παραλλαγή με τον ανανά και το γιαούρτι, είμαστε σίγουρες. Έλα λοιπόν ν' ανακαλύψουμε άλλη μια εύκολη και δροσιστική πρόταση του αγαπημένου μας Jamie Oliver, που ομολογουμένως ταιριάζει με τη διάθεσή μας για κάτι διαφορετικό. Θα μπορούσε να είναι ένα gourmet επιδόρπιο σ' ένα ακριβό εστιατόριο. Τώρα λοιπόν μπορείς να το απολαύσεις από το σπίτι σου και να νιώσεις πως βρίσκεσαι για δείπνο στο εστιατόριο της αρεσκείας σου.
Θα χρειαστείς:
1 ματσάκι φρέσκια μέντα
1 ώριμο ανανά σε κομμάτια (καθαρισμένος)
10 γρ. μύρτιλλα
4 κ.σ στραγγιστό γιαούρτι
λίγα καρύδια
1 λάιμ
Κόψε τα φύλλα της μέντας και ρίξτα στο γουδί κρατώντας μερικά στην άκρη. Όταν γίνουν πάστα ανακάτεψέ τα με 1-2 κ.σ ελαιόλαδο ώστε να φτιάξεις ένα λάδι μέντας.
Βάλε τα κομμάτια του ανανά που έχεις κόψει σε λεπτές (πολύ λεπτές) φέτες σε μια πιατέλα και πρόσθεσε τα μύρτιλλα από πάνω. Ανακάτεψε λίγο από το λάδι μέντας (το υπόλοιπο κράτησε το για άλλες παρασκευές) με το γιαούρτι και ρίξτο επάνω στα φρούτα. Πρόσθεσε ξύσμα και χυμό από το λάιμ. Ψιλόκοψε μερικά φύλλα από την μέντα και πασπάλισε. Μπορείς να περιχύσεις μια δυο ακόμη σταγόνες ελαιόλαδο για τη γεύση. Είναι πεντανόστιμο!