logo shopping video self-improvement career beauty-style interview blogs myway deco gourmet menu quotes mail search chevron-up chevron-down chevron-left chevron-right facebook twitter instagram youtube viber mail arrow-right arrow-left close
  • life
  • interview
  • beauty & style
  • deco
  • career
  • self improvement
  • myway
  • gourmet
  • video
  • shopping
  • blogs
  • queen.gr
gourmet

Έτσι θα φτιάξεις το πιο μαστιχωτό πασχαλινό τσουρέκι

Δεν υπάρχει περίπτωση να μην το πετύχεις!

Έτσι θα φτιάξεις το πιο μαστιχωτό πασχαλινό τσουρέκι
13 Απρ 2020
Queen Plus
Queen Plus

Πάσχα χωρίς τσουρέκι γίνεται; Δε γίνεται! Κι επειδή τα πασχαλινά τσουρέκια που φτιάχνουμε μόνες μας θέλουμε να είναι γευστικά και κυρίως μαστιχωτά, σου έχουμε την τέλεια συνταγή για να τα πετύχεις. Αυτή η συνταγή του Στέλιου Παρλιάρου είναι από τις αγαπημένες μας!

Για το τσουρέκι θα χρειαστείς:

40 γρ. μαγιά νωπή ή 14 γρ. ξηρής

600 γρ. αλεύρι σκληρό

35 γρ. βούτυρο γάλακτος

35 γρ. βούτυρο

100 γρ. γάλα

160 γρ. ζάχαρη

3 αυγά

5 γρ. μαχλέπι σε σκόνη

5 γρ. μαστίχα κοπανισμένη

100 γρ. χλιαρό νερό

1 αυγό για επικάλυψη

αμύγδαλα φιλέ

Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε σε χαμηλή φωτιά το βούτυρο, το γάλα, τη ζάχαρη, το μαχλέπι και τη μαστίχα. Κατεβάζουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε τα αυγά και ανακατεύουμε.

Διαλύουμε τη μαγιά στο χλιαρό νερό και ανακατεύοντας καλά. Τη ρίχνουμε στο μείγμα που έχουμε κατεβάσει από τη φωτιά. Προσθέτουμε το αλεύρι και ζυμώνουμε καλά μέχρι το μείγμα να ξεκολλάει από τα χέρια (μπορείτε να to ζυμώσετε στο μίξερ με το ειδικό εξάρτημα για το ζύμωμα).

Σταματάμε το μίξερ και δίνουμε στη ζύμη ένα σχήμα μπάλας. Τη μεταφέρουμε σε μια λεκάνη, τη σκεπάζουμε με μια πετσέτα και την αφήνουμε σε ζεστό περιβάλλον για 2-3 ώρες, μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο. Κατόπιν την βάζουμε στον πάγκο και την ζυμώνουμε ξανά με τα χέρια για να φύγει ο αέρας. Τη χωρίζουμε σε τρία ίσα μέρη και πλάθουμε το καθένα σε μακρόστενο μπαστούνι. Ενώνουμε τα μπαστούνια μεταξύ τους στο πάνω μέρος και τα πλέκουμε σε πλεξίδα. Μεταφέρουμε το τσουρέκι στη λαμαρίνα του φούρνου πάνω σε λαδόκολλα και το αφήνουμε σε ζεστό περιβάλλον για άλλη μία ώρα ώστε να φουσκώσει ξανά.

Ανακατεύουμε το αυγό της επάλειψης με λίγο νερό και αλείφουμε το τσουρέκι πολύ προσεκτικά (δεν πρέπει να το τρυπήσουμε). Πασπαλίζουμε με αμύγδαλο φιλέ και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C για περίπου 40 λεπτά, μέχρι το τσουρέκι να ροδίσει και να ξεκολλάει από τη λαδόκολλα.

TAGS

  • ΤΣΟΥΡΕΚΙ
  • ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ ΤΣΟΥΡΕΚΙ
  • ΠΑΣΧΑ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΔΗΛΩΣΗ ΕΧΕΜΥΘΕΙΑΣ
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Copyright © 2025
photo