Ποιος μπορεί να πει «όχι» σ' ένα μακαρόν; Είναι μια μπουκιά,κι όμως, κρύβει μέσα της όλη τη γλύκα του κόσμου. Είναι τα γαλλικά διαμάντια του Παρισιού. Αυτοί οι γλυκοί πειρασμοί που απογειώνουν τον ουρανίσκο μας. Σε όποια παραλλαγή κι αν τα βρεις, σίγουρα εντυπωσιάζουν.
Για τα μακαρόν θα χρειαστείς:
4 ασπράδια αυγών
50 γρ. ζάχαρη
200 γρ. ζάχαρη άχνη
100 γρ. αμύγδαλα σε σκόνη
20 γρ. κακάο
Για τη γέμιση θα χρειαστείς:
300 γρ. σοκολάτα γάλακτος
200 γρ. κρέμα γάλακτος
Φτιάχνουμε πρώτα το μπισκότο: Χτυπάμε τα ασπράδια με τη ζάχαρη σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να γίνουν σφιχτή μαρέγκα.Κοσκινίζουμε την άχνη, την σκόνη από τα αμύγδαλα και το κακάο και τα ρίχνουμε στη μαρέγκα, προσεκτικά ανακατεύοντας με μια μαρίζ. Με τη βοήθεια ενός κορνέ σχηματίζουμε σε μια λαδόκολλα που έχουμε τοποθετήσει στο ταψί μας, μικρούς δίσκους (με διάμετρο 3-4 εκατοστά ο καθένας).Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160 βαθμούς κελσίου και ψήνουμε για 10-15 λεπτά. Για να τους βάλουμε σοκολάτα και να τα συναρμολογήσουμε θα πρέπει τα μακαρόν μας να έχουν κρυώσει καλά ώστε να ξεκολλούν από εύκολα από την λαδόκολλα.
Για να φτιάξεις την κρέμα: Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος και την ρίχνουμε επάνω στην τεμαχισμένη σοκολάτα και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα δύο υλικά. Αφήνουμε την κρέμα στο ψυγείο για να σταθεροποιηθεί και στη συνέχεια κολλάμε με αυτή τα δύο κομμάτια από το μπισκότο μακαρόν.