Τέλεια πασχαλινά κουλουράκια
Όσα κι αν φτιάξεις, τόσα θα φαγωθούν (και θα ζητήσουμε κι άλλα).
Το Πάσχα είναι προ των πυλών και ναι, ήρθε η στιγμή για να ετοιμάσουμε τις παραδοσιακές μας συνταγές. Και ποια είναι η αγαπημένη μικρών αλλά και μεγάλων; Μα φυσικά τα σπιτικά πασχαλινά κουλουράκια.
Όπως κι αν τα φτιάξεις τρώγονται στο λεπτό. Ποτέ δεν μπορούμε να υπολογίσουμε τις ποσότητες. Όσα κι αν φτιάξεις, τόσα θα φαγωθούν και θα ζητήσουμε κι άλλα! Δες πώς θα τα φτιάξεις εύκολα και γρήγορα σε μια συνταγή που θα σε ενθουσιάσει!
Θα χρειαστείς:
750 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
400 γρ. βούτυρο αγελάδος
250 γρ ζάχαρη άχνη
1 κ.γ μπέικιν πάουντερ
1 βανίλια ή ξύσμα πορτοκαλιού
2 αυγά για το αυγούλωμα
Τεμαχίζουμε σε μικρά κομμάτια το βούτυρο και το αδειάζουμε μαζί με όλα τα υπόλοιπα υλικά στον κάδο του μίξερ. Ζυμώνουμε καλά έως ότου πετύχουμε ένα ομοιογενές ζυμάρι. Εάν το ζυμάρι βγει μαλακό και κολλάει, το αφήνουμε για λίγο στο ψυγείο να ξεκουραστεί για μισή ώρα.
Πλάθουμε μικρά κουλούρια και τα τοποθετούμε στη λαμαρίνα του φούρνου. Σε ένα μπολ χτυπάμε ελαφρώς το αυγό με ελάχιστο νερό και με ένα πινέλο αλείφουμε τα κουλούρια. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160-170ºC έως ότου πάρουν ωραίο χρυσαφί χρώμα.