Αν αγαπάς τα νούντλς και το κοτόπουλο, σήμερα έχεις βρει την απόλυτη συνταγή για να τα συνδυάσεις. Πρόκειται για το πιάτο που απογειώνει τη γεύση, που φέρνει σε απόλυτη αρμονία τις ασιατικές μυρωδιές με ένα πικάντικο τελείωμα. Η συνταγή αυτή του Jamie Oliver είμαστε σίγουρες πως θα σε αποζημιώσει...
Θα χρειαστείς:
-2 μπούτια κοτόπουλου
-150 γρ. λεπτά νούντλς ρυζιού
-200 γρ. φρέσκα φασολάκια
-2 κ.σ worcestershire σως
-2 κ.γ μαρμελάδα τσίλι
Αφαίρεσε την πέτσα από το κοτόπουλο και βάλτην σ΄ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά να ψηθεί και να ροδίσει.
Αφαίρεσε τα κόκαλα από τα μπούτια και πρόσθεσέ τα στο τηγάνι (για επιπλέον γεύση). Ψιλόκοψε το κοτόπουλο σε κομματάκια των 2 εκ. Βγάλε την πέτσα και τα κόκαλα στην άκρη και πρόσθεσε τα κομματάκια του κοτόπουλου. Ψήστα για 5 λεπτά. Μόλις γίνει τραγανό, κράτησε την πέτσα και πέτα τα κόκαλα.
Στο μεταξύ μαγείρεψε τα νούντλς σε βραστό αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Κόψε κατά μήκος τα φασολάκια. Όταν είναι έτοιμα τα νούντλς, σούρωσέ τα (κράτα μια κούπα από το νερό τους) και βάλτα κάτω από κρύο νερό. Κόψτα με ψαλίδι σε μήκος περίπου 8 εκ.
Ανακάτεψε τη worcestershire σως με την μαρμελάδα μέσα στο τηγάνι με το κοτόπουλο και άφησε την μαρμελάδα να λιώσει πριν βάλει μέσα τα φασολάκια και τα νούντλς. Ανακάτεψε για 2 λεπτά και αραίωσε τη σάλτσα με λίγο νερό.Αλατοπιπέρωσε και πασπάλισε με την τραγανή πέτσα!