Τα αγαπημένα μας τρουφάκια σε μια υπέροχη παραλλαγή. Με μπόλικο κακάο, σοκολάτα και παντεσπάνι που γίνονται ένα και πλάθονται από την αρχή. Η ιδέα αυτή μπορεί να γίνει και με κέικ που ενδεχομένως σου έμεινε στο σπίτι. Αντικατέστησε το παντεσπάνι με το κέικ και συνέχισε με την γκανάζ και το ρούμι.
Πότε τα τρουφάκια σου δεν θα είναι τα ίδια!
Για το παντεσπάνι θα χρειαστείς:
200 γρ. ζάχαρη
180 γρ. αλεύρι
20 γρ. κακάο
5 γρ. μπέικιν πάουντερ
4 αυγά
Για την σοκολάτα γκανάζ θα χρειαστείς:
150 γρ. κρέμα γάλακτος
150 γρ. κουβερτούρα
Για τη συναρμολόγηση θα χρειαστείς:
150 γρ. ρούμι
10 γρ. κακάο
100 γρ. τρούφα
Για το παντεσπάνι
Χτυπάμε τη ζάχαρη με τ΄αυγά μέχρι ν΄αφρατέψουν. Προσθέτουμε το αλεύρι, το κακάο και το μπέικιν και συνεχίζουμε το χτύπημα. Βουτυρώνουμε κι αλευρώνουμε ένα ταψάκι και βάζουμε το μείγμα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 30-40 λεπτά. Όταν είναι έτοιμο το βγάζουμε από τον φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει πολύ καλά.
Για την σοκολάτα
Βράζουμε την κρέμα γάλακτος και την αδειάζουμε επάνω στα κομματάκια σοκολάτας μέχρι να ανακατευτούν καλά. Ανακατεύουμε μέχρι να γίνει μια λεία κρέμα.
Για την συναρμολόγηση
Σ' ένα μπολ θρυμματίζουμε το παντεσπάνι και το αναμειγνύουμε με το ρούμι και την σοκολάτα γκανάζ. Προσθέτουμε κακάο και ζυμώνουμε το μείγμα μέχρι να ενωθούν τα υλικά. Το αφήνουμε μια ώρα στο ψυγείο. Στη συνέχεια ξαναζυμώνουμε σε μπαλάκια τα οποία περνάμε από τρούφα.