Ας το παραδεχτούμε! Δεν κάνουμε τίποτ΄ άλλο αυτές τις ημέρες από το να μαγειρεύουμε όλα όσα δεν έχουμε μαγειρέψει ποτέ άλλοτε στη ζωή μας. Γλυκές και αλμυρές γεύσεις, συνταγές που δεν χάνουμε την ευκαιρία ν' ανακαλύπτουμε επιχειρώντας πολλές από αυτές να τις δοκιμάζουμε στην κουζίνα μας, από το πρωί ως το βράδυ. Ο φούρνος παίρνει φωτιά στην κυριολεξία!
Τι θα έλεγες λοιπόν σήμερα για ένα απολαυστικό κέικ με κακάο και μέλι που θα κάνει το πρωινό σου διαφορετικό; Πρόκειται για μια πολύ εύκολη συνταγή του Στέλιου Παρλιάρου, με υλικά που όλες έχουμε στην κουζίνα μας.
Για το κέικ θα χρειαστείς:
200 γρ. βούτυρο
3 αυγά
230 γρ. αλεύρι
160 γρ. άχνη
40 γρ. κακάο
50 γρ. σταγόνες σοκολάτας
50 γρ. μέλι
1 κ.γ μπέικιν πάουντερ
ξύσμα από 1 πορτοκάλι
Για το σιρόπι:
150 γρ. χυμό πορτοκαλιού
60 γρ. μέλι
ξύσμα από 1 πορτοκάλι
Σ' ένα μπολ βάζουμε το βούτυρο με τη ζάχαρη και ανακατεύουμε μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτουμε διαδοχικά τ' αυγά και συνεχίζουμε το χτύπημα. Ρίχνουμε το αλεύρι, το κακάο, το μπέικιν, το χλιαρό μέλι και το ξύσμα από το πορτοκάλι. Προσθέτουμε και τα κομματάκια σοκολάτας. Βάζουμε το μείγμα σε μια φόρμα για κέικ και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 35-40 λεπτά.
Σε μια μικρή κατσαρόλα βάζουμε όλα τα υλικά για το σιρόπι και τα αφήνουμε να πάρουν βράση για 2-3 λεπτά. Σουρώνουμε κατόπιν το σιρόπι (για να μην υπάρχουν κομματάκια από το πορτοκάλι) και περιχύνουμε το κέικ όταν βγει από τον φούρνο.