Οι Ιταλοί μαγειρεύουν περισσότερο από ποτέ σε καιρό κορονοϊού
Η ζήτηση για αλεύρι αυξήθηκε κατά 80%.


Η κατάσταση είναι τραγική στην Ιταλία με τα κρούσματα του κορονοϊού αλλά και τους θανάτους να εκτοξεύονται καθημερινά.
Άλμα όμως δεν κάνουν μόνο τα κρούσματα αλλά και οι πωλήσεις αλευριού στην γείτονα χώρα. Σύμφωνα με επίσημα στατιστικά, οι Ιταλοί αγοράζουν όσο τίποτα άλλο αλεύρι, ένα συστατικό που αποτελεί τη βάση για τα αγαπημένα τους ζυμαρικά.
Από τότε που επιβλήθηκαν τα μέτρα περιορισμού, η αύξηση των πωλήσεις αλευριού εκτοξεύθηκε στο 80% .Πρόκειται για ένα μέτρο που τελικά έδωσε κίνητρο στους πολίτες να μαγειρεύουν περισσότερο στο σπίτι τους, όπως ανακοίνωσε σήμερα το βασικό αγροτικό συνδικάτο της χώρας.
«Με 80% αύξηση στις πωλήσεις του αλευριού, βλέπουμε μια άνθιση στο σπιτικό ψωμί, τα ζυμαρικά και τα γλυκά, που αποτελούν τις αγαπημένες συνταγές των Ιταλών. Οι ιταλικές οικογένειες αναγκάζονται να μείνουν σπίτι τους λόγω των περιορισμών και απολαμβάνουν το φαγητό», ανέφερε η Coldiretti σε ανακοίνωση.
Μεταξύ των προϊόντων των οποίων η ζήτηση έχει αυξηθεί τις δύο τελευταίες εβδομάδες, περιλαμβάνονται επίσης η ζάχαρη (που είχε αύξηση κατά 28%) και το γάλα μακράς διαρκείας (μια αύξηση της τάξεως του 20%).
Οι Ιταλοί, που αναγκάστηκαν να μείνουν σπίτι τους και να περιορίσουν τις εξόδους για αγορές, άρχισαν να φτιάχνουν γλυκά, ψωμί και ζυμαρικά στο σπίτι τους. Αυτό το φαινόμενο επηρεάζει σχεδόν μία οικογένεια στις τρεις (32%), σύμφωνα με έρευνα του ινστιτούτου Ixé για λογαριασμό της Coldiretti.
Αυτή η επιστροφή στην παράδοση είναι αποτέλεσμα, σύμφωνα με την Coldiretti, της ανάγκης να μειωθούν στο ελάχιστο οι καθημερινές έξοδοι για να αποφευχθεί ο κίνδυνος της μόλυνσης, κυρίως σε όσους αναμένουν να εξυπηρετηθούν στους φούρνους, τα παντοπωλεία και τα σούπερ μάρκετ.
Η μαγειρική επανέρχεται έτσι στο επίκεντρο της καθημερινής ζωής, με το πρωινό και τις αποφάσεις για το μενού της υπόλοιπης ημέρας να λαμβάνονται με τη συμμετοχή όλων των μελών της οικογένειας, σημειώνει το συνδικάτο, χαιρετίζοντας «έναν πιο υγιεινό τρόπο ζωής χωρίς junk food».
Παράλληλα, το συνδικάτο κάλεσε τους επίδοξους σεφ να αποστείλουν βίντεο με συνταγές προκειμένου να αναρτηθούν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Επαγγελματίες του κλάδου από όλη την Ιταλία έχουν κληθεί από την Coldiretti για να δώσουν μαθήματα και συμβουλές μέσω διαδικτύου, όπου αποκαλύπτουν κόλπα και μυστικά για πετυχημένα ζυμαρικά και γλυκά.