Είναι Σάββατο και γι' αυτό επιτρέπεται λίγο junk food παραπάνω! Λόγω της ημέρας δηλαδή!
Ποιος είπε όχι σ' ένα απολαυστικό burger εξάλλου; Όπως κι αν το φας κάνει τον ουρανίσκο σου να «χοροπηδάει» σαν τρελό από ευχαρίστηση. Τι κι αν είναι απαγορευμένο; Υπάρχουν και αυτές οι στιγμές που θέλουμε να κάνουμε την υπέρβαση, να σπάσουμε τους κανόνες και να πούμε «ΝΑΙ» σε μια γευστική αμαρτία.
Αυτό το burger που σου έχουμε παρακάτω είναι απενοχοποιημένο. Γιατί; Μα γιατί θα το φτιάξεις μόνη σου μέσα σε λίγα λεπτά! Όταν ξέρεις τι τρως, αυτομάτως οι ενοχές για τις θερμίδες περνούν ...σε δεύτερη μοίρα.
Για τα Burger θα χρειαστείς:
400 γρ. άπαχο κιμά
8 κ.γ πέστο
1 κονσέρβα ντομάτες (400 γρ)
125 γρ. τυρί μοτσαρέλα
4 μαλακά ψωμάκια για burgers
Με καθαρά χέρια ζύμωσε τον κιμά με το μισό πέστο, μια πρέζα αλάτι και λίγο πιπέρι. Χώρισε τον κιμά σε 12 κομμάτια και με υγρά χέρια πλάστον σε κεφτεδάκια. Σόταρε τα κεφτεδάκια απ' όλες τις πλευρές σ' ένα αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά με 1 κ.σ ελαιόλαδο, κουνώντας τακτικά το τηγάνι.
Όταν ροδίσουν τα κεφτεδάκια , πρόσθεσε τις ντομάτες σπάζοντάς τες με μια κουτάλα καθώς και ένα 100 γρ. νερό. Μόλις πάρουν βράση, κόψε τη μοτσαρέλα σε φέτες και τοποθέτησέ τες επάνω στα κεφτεδάκια, σκέπασε το τηγάνι με το καπάκι και μαγείρεψε σε μέτρια φωτιά για 5 λεπτά μέχρι να δέσει η σάλτσα. Στο μεταξύ ζεστάνετε τα ψωμάκια σ΄ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι ή στο φούρνο σε χαμηλή θερμοκρασία.
Κόψε στη μέση κάθε ψωμάκι και άλειψέ το με 1 γεμάτο κ.γ πέστο. Βάλε μέσα τα κεφτεδάκια και λίγη σάλτσα και όση σάλτσα περισσέψει, περίχυσέ την στο πιάτο!