Ένα εύκολο και γευστικό πιάτο για τους λάτρεις του ψαριού. Ο σολομός αποτελεί εξάλλου μια εξαιρετικά νόστιμη τροφή με καρδιοπροστατευτική δράση, που αξίζει κανείς να δοκιμάσει και να εντάξει στις διατροφικές του επιλογές. Αποτελεί μία από τις καλύτερες πηγές των πολύτιμων για τον οργανισμό ωμέγα-3 λιπαρών οξέων, τα οποία δημιουργούν μια φυσική ασπίδα προστασίας έναντι των εκφυλιστικών νοσημάτων.
Αυτή η συνταγή του Jamie Oliver όχι μόνο θα σ΄ενθουσιάσει (γιατί δημιουργείται μέσα σε μόλις 10 λεπτά) αλλά θα σε κάνει να δεις με άλλο μάτι τον συνδυασμό του ψαριού με το τσορίθο, το γευστικό λουκάνικο που αγαπάμε.
Τα υλικά που θα χρειαστείς είναι:
2x150 γρ. φιλέτο σολομού με πέτσα, χωρίς λέπια, χωρίς κόκαλα
300 γρ. ώριμα ντοματίνια
4 κλωνάρια βασιλικό
8 μαύρες ελιές χωρίς κουκούτσια
30 γρ. τσορίθο
Βάλε τον σολομό με τη σάρκα προς τα κάτω σ' ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Όταν ο σολομός αρχίσει να παίρνει χρώμα (στα 3-4 λεπτά περίπου), γύρισέ τον στο πλάι και μαγείρεψέ τον για ακόμη 5 λεπτά μέχρι να γίνει τραγανός και να έχει ψηθεί ελαφρώς.
Στο μεταξύ κόψε στη μέση τα ντοματίνια , τα φύλλα του βασιλικού και ανακάτεψέ τα όλα με 1 κ.σ ξίδι από κόκκινο κρασί, μια πρέζα αλάτι και πιπέρι. Ψιλόκοψε τις ελιές και ανακάτεψέ τες με 1 κ.γ ελαιόλαδο και 1 σταγόνα νερό. Ψιλόκοψε το τσορίθο, πρόσθεσέ το στο τηγάνι στα τελευταία λεπτά και μετά ανακάτεψε με τα ντοματίνια για μισό λεπτό.