Καραμελωμένα αρνίσια παϊδάκια
Μη σκέφτεσαι τις θερμίδες. Απόλαυσε τη γεύση χωρίς δισταγμούς... λόγω της ημέρας.
Τσικνοπέμπτη σήμερα και όλοι ετοιμαζόμαστε ν' απολαύσουμε το απόλυτο κρεατικό γεύμα. Αν θέλεις να γευτείς τις πρωτεϊνες του κρέατος αλλά ν΄αποφύγεις το τσίκνισμα, σου έχουμε μια υπέροχη συνταγή που θα σε κάνει να ξεχάσεις όλα όσα συνήθιζες να δοκιμάζεις ως τώρα με βάση το αρνί.
Αρνίσια καραμελωμένα παϊδάκια στην κατσαρόλα. Με τους πλούσιους χυμούς του πορτοκαλιού και τη νοστιμιά του κρέατος, θα έχεις μέσα σε λίγα λεπτά έτοιμο το πιο gourmet πιάτο που έχεις ονειρευτεί. Μη σκέφτεσαι τις θερμίδες. Απόλαυσε τη γεύση χωρίς δισταγμούς... λόγω της ημέρας.
Τα υλικά που θα χρειαστείς είναι:
6 αρνίσια παϊδάκια
200 γρ. ανάμεικτα καρότα baby
8 σκελίδες σκόρδο
3 πορτοκάλια
1/2 μάτσο φρέσκο θυμάρι (15 γρ.)
Χάραξε το λίπος από τα παϊδάκια, αλατοπιπέρωσε, βάλτα σε μια ρηχή κατσαρόλα φούρνου με την πλευρά του λίπους από κάτω, σε μέτρια φωτιά. Άφησέ τα να ξεροψηθούν για περίπου 5 λεπτά. Καθάρισε και πρόσθεσε τα καρότα μαζί με το σκόρδο στο πλάι, χωρίς να το ξεφλουδίσεις. Μην ξεχνάς να γυρίζεις τακτικά τα καρότα.
Γύρισε προσεκτικά τα παϊδάκια στο πλάι για 2 λεπτά από κάθε πλευρά ώστε να ψηθούν εξωτερικά και να παραμείνουν ροζ εσωτερικά. Κόψε λωρίδες από τη φλούδα ενός πορτοκαλιού και σκόρπισέ τα μέσα στην κατσαρόλα μαζί με τα κλωναράκια θυμαριού. Άφησέ τα να μεγειρευτούν για μερικά λεπτά μέχρι να αναμειχθούν οι γεύσεις.
Βάλε τα παϊδάκια σ' ένα πιάτο και στρύψε τα 3 πορτοκάλια στην κατσαρόλα.Μόλις αρχίσει ο χυμός να βράζει, χαμήλωσε τη φωτιά μέχρι να καραμελώσει η σάλτσα και ρίξε γρήγορα το αρνί με τους υπόλοιπους χυμούς του, το πέστο και σέρβιρε.