Είναι μαστιχωτά, είναι γευστικά, είναι μαλακά, είναι ….τέλεια!Αυτά τα μπισκότα θα γίνουν τα αγαπημένα σου! Η συνταγή πανεύκολη. Τρώγονται από το πρωί με τον καφέ ή το γάλα σου μέχρι το βράδυ, τη στιγμή που θέλεις λίγο γλυκό.
Αυτά τα μπισκότα τρώγονται με μανία!
Για τα μπισκότα θα χρειαστείς:
110 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
150 γρ. καστανή ζάχαρη
1 κ.γ. εκχύλισμα φυσικής βανίλιας
1 αυγό σε θερμοκρασία δωματίου
190 γρ. αλεύρι
40 γρ. κορν φλάουερ
1/4 κ.γ. αλάτι
1/4 κ.γ. σόδα
170 γρ. κομματάκια σοκολάτας
Χτυπάμε καλά το βούτυρο με τη ζάχαρη.
Προσθέτουμε τη βανίλια και το αυγό και χτυπάμε άλλο λίγο.
Ρίχνουμε ανακατεμένα το αλεύρι με το κορν φλάουερ, το αλάτι και τη σόδα και ζυμώνουμε ίσα για να ανακατευτούν. Ρίχνουμε κι ανακατεύουμε τα κομματάκια σοκολάτας.
Φτιάχνουμε ένα ρολό με 5 εκ. διάμετρο και 30 εκ. μήκος. Τυλίγουμε με μεμβράνη τροφίμων και βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες.
Ξετυλίγουμε το ρολό μας και με κοφτερό μαχαίρι κόβουμε ροδέλες 1,2 εκ. περίπου.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 12 λεπτά. Δεν ψήνουμε παραπάνω, εκτός κι αν προτιμάμε τα μπισκοτάκια σας τραγανά και όχι μαστιχωτά.
Πηγή φωτογραφίας: unsplash.com