Valentine's Day: 5 βραβευμένα εστιατόρια της Αθήνας που πρέπει οπωσδήποτε να κάνεις κράτηση σήμερα
Τα καλύτερα εστιατόρια της Αθήνας υπόσχονται μια γαστρονομική απόλαυση χωρίς περιορισμούς.
14 Φεβρουαρίου: Η ημέρα των ερωτευμένων!
Αλήθεια πόσες από εμάς πιστεύουμε και γιορτάζουμε αυτή τη μέρα; Συνειδητά λίγες, μηχανικά πολλές. Αν βρεθείς σε συζητήσεις φίλων θα διαπιστώσεις πως οι περισσότερες γυναίκες δεν πιστεύουν σε αυτή τη μέρα, εντούτοις περιμένουν με ανυπομονησία ένα δώρο από τον αγαπημένο τους. Κι αλίμονο αν κάνει ότι το ξέχασε.
Η αλήθεια είναι πως αυτή η γιορτή είναι πολύ παρεξηγημένη. Κόκκινες καρδούλες και τριαντάφυλλα έχουν κάνει την ημέρα να μοιάζει παιδική και κανείς δεν παίρνει στα σοβαρά την σημασία της. Δεν είναι όμως έτσι! Θεώρησέ την σαν μια καλή ευκαιρία για να βρεθείς με τον αγαπημένο σου και να γιορτάσετε την αγάπη σας κάπου όμορφα και ρομαντικά. Και τι καλύτερο από ένα υπέροχο dinner για δύο!
Η καθημερινότητά μας είναι τόσο πιεστική που ξεχνάμε να πούμε «σ' αγαπώ», να βγούμε ραντεβού -ακόμη κι αν ζούμε στο ίδιο σπίτι-, να ανταλλάξουμε όμορφα λόγια και να απολαύσουμε τη στιγμή, τη δική μας στιγμή.
Γιατί να περιμένεις λοιπόν; Σου έχουμε τα 5 καλύτερα εστιατόρια της Αθήνας που το καθένα από αυτά έχει να να παρουσιάσει το δικό του ξεχωριστό Valentine μενού λόγω της ημέρας. 5 βραβευμένα εστιατόρια της πρωτεύουσας που πρέπει να κάνεις κράτηση τώρα!
Botrini's
Το Botrini’s restaurant αποτελεί την απόλυτη πραγματοποίηση ενός ονείρου του Έκτορα Μποτρίνι… ενός ονείρου που ήταν αρκετά σύνθετο, μιας και πάντα πίστευε πως μια από τις γνήσιες χαρές της ζωής είναι το μοίρασμα του φαγητού σε κοινό τραπέζι με φίλους και αγαπημένους.
Η επιβεβαίωση του ονείρου πραγματοποιήθηκε με τη δημιουργία ενός προσιτού εστιατορίου, που έφερε τη γαστρονομία πιο κοντά στον Αθηναϊκό κόσμο, με σεβασμό στην εποχικότητα, στην ποιότητα και στην εντοπιότητα των υλικών.Εκτός από ευχάριστη ως περιβάλλον είναι και ένας κατεξοχήν χώρος αναζήτησης γεύσεων και πρώτων υλών που με όχημα τη φαντασία οδηγούν σε ένα μενού με σύγχρονο πρόσωπο το οποίο πειραματίζεται με ελληνικές γεύσεις δίνοντάς τους διεθνές πρόσημο. Ο Έκτορας Μποτρίνι έχει ετοιμάσει για σήμερα ένα εκπληκτικό μενού που δεν πρέπει να χάσεις!
Σπονδή
Στο όμορφο, κομψό νεοκλασικό του Παγκρατίου, ο βραβευμένος σεφ Άγγελος Λάντος κεντάει στον καμβά της γαλλικής κουζίνας. Κομψότητα, αυθεντικότητα και αισθητική. Αυτές είναι οι λέξεις που συνοψίζουν την ατμόσφαιρα και τη φιλοσοφία της Σπονδής. Δημιουργία του Απόστολου Τραστέλη το 1996, είναι πια σημείο αναφοράς για την Ελλάδα. Η κουζίνα ακροβατεί ανάμεσα στην κλασσική και τη μοντέρνα Γαλλική γαστρονομία. Η παρουσίαση των πιάτων του ικανοποιεί την όραση, με φίνα αρώματα και μια δόση εξωτισμού στη γεύση.
Η Σπονδή είναι ένα εστιατόριο με δύο αστέρια Michelin και περήφανο μέλος των “Grandes Tables du Monde”, ενώ το Trip Advisor το προτείνει με Πιστοποιητικό Αριστείας. Πρόκειται επίσης για το πρώτο στην Ελλάδα εστιατόριο που έλαβε τον τίτλο «Relais Gourmand» από την αλυσίδα Relais & Chateaux. Τι λες;Θα το επιλέξεις;
Varoulko Seaside
Το «Varoulko» συνεχίζει δυναμικά την πορεία του με τη στενή συνεργασία του Λευτέρη Λαζάρου με τον Γιάννη Παρίκο, ανανεώνοντας κι εξελίσσοντας τη θαλασσινή του κουζίνα με νέες, κομψές δημιουργίες. Το εστιατόριο βρίσκεται σ΄ ένα από τα πιο όμορφα σημεία στην Αττική, μπροστά στη θάλασσα, στο γραφικό Μικρολίμανο με θέα την όμορφη μαρίνα και τον ιστιοπλοϊκό όμιλο.
Ο Λευτέρης Λαζάρου προτείνει πιάτα για όλες τις ώρες: πιο απλά, καθημερινά και κοντά στη λογική του μεζέ για μεσημέρι ενώ όσοι θέλουν ν' απολαύσουν την κλασική εμπειρία του Βαρούλκου μπορούν να απολαύσουν το βραδινό τους δείπνο στη μαγευτική ατμόσφαιρα επάνω στο ξύλινο ντεκ, δοκιμάζοντας σύνθετες, δημιουργικές γεύσεις. Και φυσικά, όποια εμπειρία και αν επιλέξεις, μην παραλείψεις να κλείσεις το γεύμα σου με ένα από τα επιδόρπια που επιμελείται ο σεφ-πατισιέ Θοδωρής Μωυσίδης. Το Valentime menu του εστιατορίου αποτελεί γαστρονομική έκπληξη!
Aleria
Κομψότατο εστιατόριο με αριστοκρατική σπιτική αύρα, σε ένα από τα καλύτερα νεοκλασικά σπίτια του Μεταξουργείου. Η κουζίνα του Γκίκα Ξενάκη διακρίνεται για τη φινέτσα της στις μείξεις των υλικών, για το γευστικό της βάθος και για τις σαφείς ελληνικές αναφορές.
Από τη θρυλική Μαγειρίτσα Θαλασσινών, το αποδομημένο Παστίτσιο, την πολυσυζητημένη "Xορτόπιτα", τα Kεφτεδάκια Ω3 ή το σιγοψημένο Αρνάκι μέχρι και τον μοντέρνο “Μουσακά”, ο Γκίκας Ξενάκης αποτυπώνει την ελληνική γαστρονομική παράδοση και τον πλούτο της ελληνικής γης με το ξεχωριστό, δημιουργικό στυλ του. Τι λες; Ψήνεσαι για να δοκιμάσεις;
Hytra
Στο εντυπωσιακό, ντιζαϊνάτο εστιατόριο της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών που βλέπει Ακρόπολη το σύγχρονο αφαιρετικό περιβάλλον, η λιτή διακόσμηση και η εξαιρετική θέα κάνουν αίσθηση.
Το εστιατόριο Hytra έχει αναπτύξει την γαστρονομική του ταυτότητα με βάση την προσέγγιση και τον επαναπροσδιορισμό της πλούσιας πολιτιστικής κληρονομιάς της ελληνικής γαστρονομίας, δίνοντας μια σύγχρονη έκφραση στην εκτέλεση και την παρουσίαση των πιάτων. Ως μια αρμονική και συμπληρωματική συνύπαρξη δυο διαφορετικών προσεγγίσεων γύρω από την έννοια του ελληνικού φαγητού, τα δυο ξεχωριστά μενού του εστιατορίου, το μενού “Hytra” και το μενού Hytra Apla που μοιράζονται έναν ενιαίο χώρο, αλληλεπιδρούν σε μια γαστρονομική «χορογραφία» με σκοπό την ανάδειξη της ελληνικής κουζίνας μέσα από δυο συνεχώς μεταβαλλόμενες κάρτες, έχοντας ως κοινό στοιχείο τις εγχώριες πρώτες ύλες και συνταγές.
Ο Τάσος Μαντής και η ομάδα του προτείνουν μια σύγχρονη κουζίνα με αρκετές ελληνικές πρώτες ύλες και ευρηματικούς συνδυασμούς. Valentine menu και νέες προτάσεις αποτελούν την κορυφαία σου επιλογή για σήμερα.