Μπισκότα σικάλεως με σοκολάτα
Τόσο νόστιμα και υγιεινά που δεν θα προλαβαίνεις να φουρνίζεις.
Όταν μιλάμε για μπισκότα μας έρχονται στο μυαλό θερμίδες και απαγόρευση, έτσι δεν είναι; Ειδικά όταν δίπλα σε αυτά προσθέσουμε τη λέξη σοκολάτα, εκεί είναι που ξεκινάει η εκτόξευση (στο μυαλό μας δηλαδή) του σακχάρου που φτάνει στα ύψη.
Τι θα έλεγες όμως αν σου αποκαλύπταμε μια συνταγή που όχι μόνο χρειάζεται λίγα υλικά για την παρασκευή της αλλά επιπλέον δεν περιέχει πολλές περιττές θερμίδες; Μπισκότα με σοκολάτα λοιπόν χωρίς ενοχές που μπορούν να μετατρέψουν ένα αδιάφορο πρωινό σε μαγική απόλαυση. Ο Jamie Oliver εξάλλου έχει τον τρόπο να απογειώνει τις γεύσεις χωρίς να ντρεπόμαστε με την κάθε μπουκιά που βάζουμε στο στόμα μας.
Για τα μπισκότα θα χρειαστείς:
100 γρ. μαύρη σοκολάτα
100 γρ. ανάλατο βούτυρο
2 μεγάλα αυγά
50 γρ. ψιλή καστανή ζάχαρη
Προθέρμανε τον φούρνο στους 200° Κελσίου. Βάλε την σοκολάτα σε μπεν μαρί και όταν λιώσει πρόσθεσε το βούτυρο και απόσυρε από τη φωτιά. Ρίξε σε κομματάκια το ψωμί στο μπλέντερ ώστε να θρυμματιστεί και κατόπιν πρόσθεσε τα αυγά και τη ζάχαρη ώστε να γίνουν ένα ενιαίο μείγμα. Βάλε στο μίξερ το μείγμα με το ψωμί προσθέτοντας την λιωμένη σοκολάτα μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Τοποθέτησε το μείγμα σε ένα κορνέ και δημιούργησε μικρά μπαλάκια σ' ένα ταψί στο οποίο πρώτα θα έχεις θωρακίσει μ' ένα αντικολλητικό χαρτί. Ψήνουμε για 8-10 λεπτά μέχρι τα μπισκότα μας να σφίξουν.
Όταν τα βγάλεις από τον φούρνο, άφησέ τα για λίγο να κρυώσουν προτού τα σερβίρεις.
Πηγή φωτογραφίας: Marta Dzedyshko from Pexels