Τιραμισού: η μυστική ιταλική συνταγή που πρέπει να δοκιμάσεις
Γιατί όλα τα γλυκά έχουν τα μυστικά τους...
Πρόκειται για ένα πολύ αγαπημένο μας γλυκό.
Το τιραμισού είναι ένα από τα πιο διαδεδομένα και μεγαλοπρεπή ιταλικά γλυκά που δεν χρειάζονται ψήσιμο. Δροσερό, με την υπέροχη παχύρρευστη κρέμα του και τα έντονα αρώματα του καφέ και του κακάο, είναι ένα γλυκό που δεν αφήνει κανέναν ασυγκίνητο.
Το μυστικό στην κρέμα ακούει στην λέξη mascarpone. Αυτό το ιταλικό τυρί κρέμα όταν αναμειχθεί με τις κατάλληλες πρώτες ύλες, λιώνει στο στόμα μας και μας δροσίζει με την γεύση του. Για τους λάτρεις του καφέ αυτό είναι το απόλυτο γλυκό που δεν έχει εποχή.
Κι όταν λέμε τιραμισού εννοούμε ένα εύκολο επιδόρπιο που έχει όμως κι αυτό τα μυστικά του. Υπάρχουν διάφορες παραλλαγές κατά την παρασκευή του. Οι ειδικοί pastry chefs επικεντρώνονται στην κρέμα η οποία γίνεται πιο γευστική όταν προσθέτεις αυγά μαζί με το μασκαρπόνε.
Τα υπόλοιπα υλικά είναι πάνω κάτω ίδια: σαντιγί, μπισκότα σαβαγιάρ, κακάο, ζάχαρη, ρούμι ή κονιάκ και φυσικά το τυρί κρέμα. Δες την απόλυτη συνταγή...
Πηγή φωτογραφίας: unsplash.com