Αρωματικό αρνάκι με κάρυ και γιαούρτι
Για εσένα που θέλεις να δοκιμάσεις κάτι διαφορετικό...
Αν αγαπάς τις ιδιαίτερες γεύσεις που αναδύονται από την ινδική κουζίνα δεν έχεις παρά να δοκιμάσεις αυτή την πανεύκολη και νοστιμότατη συνταγή. Ο Jamie Oliver μέσα από τις συνταγές του, ουκ ολίγες φορές μας έχει συνηθίσει να πειραματίζεται με Ασιατικές κουλτούρες και γεύσεις, δημιουργώντας ένα αποτέλεσμα πολύ προσφιλές στα Ευρωπαϊκά δεδομένα.
Για εσένα που θέλεις να δοκιμάζεις νέες γεύσεις και να δημιουργείς κάτι διαφορετικό για να σε συνοδεύει στο μεσημεριανό σου γεύμα, αυτό το πιάτο έχει κάτι εξωτικό. Το κάρυ από μόνο του εξάλλου μας μεταφέρει σε άλλους τόπους με το ιδιαίτερο άρωμά του. Όσο για το αρνάκι; Δοκίμασε να το φας σε μια διαφορετική -πιο ανατολίτικη- εκδοχή του κρατώντας όμως την αυθεντικότητα του ελληνικού γιαουρτιού και τη δροσιά που προσφέρει στο πιάτο σου.
Για το αρνάκι με κάρυ και γιαούρτι θα χρειαστείς:
400 γρ. αρνίσια σπάλα χωρίς κόκαλο
2 μεγάλα κρεμμύδια
2 μεγάλες μελιτζάνες (800 γρ.)
2.κ.σ πάστα κάρι
200 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
Διαδικασία:
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° Κελσίου. Κόβουμε το αρνάκι σε κομμάτια των 3 εκατοστών και τα βάζουμε στην κατσαρόλα, με το λίπος προς τα κάτω, σε δυνατή φωτιά. Κόβουμε τα κρεμμύδια και τις μελιτζάνες στο ίδιο μέγεθος με τα κομμάτια του αρνιού και τα προσθέτουμε στην κατσαρόλα.
Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε το κάρυ και 1 κ.σ ξίδι από κόκκινο κρασί. Βάζουμε την κατσαρόλα στο φούρνο (ή αν η κατσαρόλα σου δεν μπαίνει στον φούρνο βάλε το φαγητό σ΄ένα πυρέξ) για μία ώρα μέχρι να μαλακώσουν τα υλικά (πρόσθεσε λίγο νερό αν είναι απαραίτητο).
Όταν βγάλουμε το φαγητό από τον φούρνο, ανακατεύουμε με το γιαούρτι.