«Πίτα με ψάρι;», θ' αναρωτηθείς. Ναι, και δεν μπορείς να φανταστείς πόσο νόστιμη και υπέροχη είναι. Γιατί πρέπει όλα τα φαγητά μας να έχουν κρέας; Αυτή η συνταγή του Jamie Oliver είναι ό,τι πιο λαχταριστό έχουμε φάει τον τελευταίο καιρό.
Η κρούστα από το φύλλο που θα τοποθετήσεις επάνω, κάνουν την πίτα τραγανή ενώ τα λαχανικά σε συνδυασμό με το ψάρι μπορούν να σε μεταφέρουν στο απόγειο της αληθινής γεύσης. Πρόκειται για μια συνταγή τόσο φιλική προς τον ουρανίσκο μας που μας δίνει την αίσθηση πως την έχουμε γευτεί πολλές φορές στο παρελθόν.
Αν θέλεις να εντάξεις λοιπόν στο καθημερινό σου πρόγραμμα το ψάρι, αυτή η παραλλαγή έρχεται για να σπάσει την μονοτονία.
Για την πίτα ψαριού θα χρειαστείς:
400 γρ. καπνιστό μπακαλιάρο χωρίς πέτσα
2 ματσάκια φρέσκο κρεμμυδάκι
250 γρ. σπανάκι
150 γρ. τυρί τσένταρ
4 φύλλα κρούστας
Σ' ένα μπολ κάλυψε το ψάρι με βραστό νερό και άφησέ το να μουλιάσει. Κόψε τα κρεμμυδάκια και σοτάρισέ τα σ΄ένα τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά (καλό θα ήταν το τηγάνι να είναι κατάλληλο και για τον φούρνο). Πρόσθεσε το σπανάκι και άφησέ τα να τηγανιστούν για 2 λεπτά.
Ρίξε μια κουταλιά από το νερό που έχεις μουλιάσει τον μπακαλιάρο μέσα στο τηγάνι και στη συνέχεια στράγγιξε καλά το ψάρι. Κόψτο κομματάκια και τοποθέτησέ το ομοιόμορφα στο τηγάνι. Ψιλόκοψε το τυρί και πρόσθεσε πιπέρι. Τοποθέτησε με γρήγορες κινήσεις τα φύλλα κρούστας και ρίξτα από πάνω.Τρίψε το υπόλοιπο τυρί και περίχυσε με 1/2 κ.σ ελαιόλαδο. Ψήσε για 15-17 λεπτά στο φούρνο ώστε να ροδίσει και να γίνει μια τραγανή κρούστα.
Τόσο εύκολο!