Αντιπαθείς τα λαχανάκια Βρυξελλών; Αυτή η συνταγή θα σε κάνει να τα λατρέψεις
Σκορδάτα λαχανάκια Βρυξελλών με τυρί κότατζ που απογειώνει τον ουρανίσκο.
Οι περισσότεροι αντιπαθούν τα λαχανάκια Βρυξελλών και όχι άδικα. Αναμφισβήτητα πρόκειται για μια ιδιαίτερη γεύση που δεν ταιριάζει σε πολλούς. Όσα θρεπτικά συστατικά κι αν περιέχουν, δεν είναι αρκετά για να γίνουν φίλοι μας με την πρώτη δοκιμή.
Η σημερινή συνταγή λοιπόν έρχεται να δώσει μια άλλη διάσταση στη γεύση και να μετατρέψει το συγκεκριμένο λαχανικό σε πραγματική γαστρονομική εμπειρία. Όσο κι αν σου φαίνεται περίεργο, η συνταγή του Jamie Oliver έχει κάτι μαγικό: με 5 μόνο υλικά καταφέρνει να δώσει έναν διαφορετικό χαρακτήρα στα μικρά αυτά λαχανικά και να σε κάνει να αναθεωρήσεις τον τρόπο με τον οποίο τα αντιμετώπιζες ως τώρα.
Μια δοκιμή θα σε πείσει...
Για την παρασκευή θα χρειαστείς:
300 γρ. λαχανάκια Βρυξελλών
2 σκελίδες σκόρδο
30 γρ. ανάλατα φιστίκια Αιγίνης
1 ρόδι
2 γεμάτα κ.σ τυρί κότατζ
Τρόπος παρασκευής
Κόψε τα λαχανάκια στη μέση. Τοποθέτησε το κομμένο μέρος τους στο τηγάνι προς τα κάτω σ΄ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι και καβούρδισέ τα για 5 λεπτά. Στο μεταξύ καθάρισε και ψιλόκοψε το σκόρδο και σπάσε τα φιστίκια σ' ένα γουδί. Κόψε το ρόδι στη μέση. Σούρωσε το χυμό από το ένα μέρος και από το άλλο κράτα μόνο τους σπόρους.
Ανακάτεψε το ψιλοκομμένο σκόρδο με τα λαχανάκια Βρυξελλών, 1 κ.σ ελαιόλαδο και ελάχιστο νερό και μαγείρεψέ τα για 1 λεπτό.
Μοίρασε το τυρί κότατζ στα πιάτα και πρόσθεσε τα λαχανάκια από πάνω. Πασπάλισε με τους σπόρους από το ρόδι και τα φιστίκια. Τέλος περίχυσε με τον χυμό ροδιού και 1 κ.σ extra παρθένο ελαιόλαδο, αλατοπιπέρωσε και το πιάτο είναι έτοιμο.