Φτιάξε step by step το πιο ωραίο ginger house που θα ζηλέψει ακόμη και ο Άγιος Βασίλης
Δεν έχεις καλύτερο!
Έλα, παραδέξου το! Το χαζεύεις σε όλες τις βιτρίνες των ζαχαροπλαστείων αλλά σου φαίνεται άλλοτε πανάκριβο για να το αγοράσεις και άλλοτε πολύ όμορφο για να το χαλάσεις ή να το φας, δε συμφωνείς;
Λοιπόν για να μην συμβαίνει τίποτα απ' όλα αυτά πια, σου έχουμε την τέλεια λύση! Φέτος θα φτιάξεις μόνη σου το πιο υπέροχο ginger house που θα ζηλέψει ακόμη και ο Άγιος Βασίλης! Οι συνταγή είναι κλασική. Το πιο δύσκολο απ' όλα είναι η συναρμολόγηση! Πώς μπορεί κάποιος να σχεδιάσει και να συνθέσει ένα τρισδιάστατο μπισκοτόσπιτο χωρίς να το καταστρέψει;
Η απάντηση είναι απλή και θα τη βρεις στο video που ακολουθεί. Το μόνο που χρειάζεσαι είναι σωστή ζύμη και μπόλικο αυγόγλασο για να μπορέσεις να σταθεροποιήσεις τις πλευρές, τη στέγη αλλά και για να σχεδιάσεις όλα όσα φανταστείς εξωτερικά από το μπισκοτόσπιτό σου. Μη διστάσεις να βάλεις στον γλυκό παραμυθένιο αυτόν κόσμο και τα παιδιά σου! Θα ξετρελαθούν από τη διαδικασία!Γιατί αυτό είναι τα Χριστούγεννα: δημιουργία και γλυκά χαμόγελα! Η pastry chef Εβίτα Παπαχαραλάμπους μας δίνει την τέλεια συνταγή για μπισκοτόσπιτο!
Για τη συνταγή θα χρειαστείς:
400 γρ. βούτυρο κρύο
400 γρ. ζάχαρη καστανή
900 γρ. αλεύρι μαλακό
180 γρ. αμυγδαλόσκονη
120 γρ. γάλα
1 κ.γ κανέλα
0,5 κ.γ γαρύφαλλο
1 κ.γ κάρδαμο
0,5 κ.γ πιπέρι μαύρο
1 κ.γ τζίντζερ
0,5 κ.γ μοσχοκάρυδο
ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ
2 δόσεις royal icing:
75 γρ. ασπράδια
450-500 γρ. άχνη
2-3 σταγόνες λεμόνι
Όσο για τη συναρμολόγηση; Δες το video που ακολουθεί...