Με αυτούς τους 3 τρόπους θα απολαμβάνεις τις καυτερές γεύσεις χωρίς να καίγεσαι
Ποιος είπε πως τα καυτερά είναι απαγορευμένα;
Πολλές κουζίνες ανά τον κόσμο εντάσσουν στα πιάτα τους φαγητά που αγαπούν το πιπέρι ή το τσίλι. Η Μεξικάνικη κουζίνα, η Ινδική και η Περουβιανή για παράδειγμα, είναι συνυφασμένες με καυτερούς συνδυασμούς και spicy μπαχαρικά. Πόσο θέλουμε να τα δοκιμάσουμε όλα αλλά για κάποιες από εμάς ο ουρανίσκος μας αντιστέκεται σθεναρά.
Αν λοιπόν είσαι μια από αυτές που θέλουν να κάνουν τον ουρανίσκο τους να απολαμβάνει ανώδυνα τα πικάντικα φαγητά, παρακάτω σου έχουμε 3 τρόπους για να το πετύχεις!
1.Εξοικειώσου με τις καυτερές γεύσεις
Αν έρχεται πολύ συχνά η γλώσσα σου σε επαφή με πικάντικα φαγητά, οι αισθητήρες του πόνου συνηθίζουν και αντέχουν περισσότερο τις καυτερές γεύσεις. Έτσι θα κάνεις τη γλώσσα σου να εξοικειωθεί.
2. Χρησιμοποιήστε τα σωστά υγρά για να επαναφέρεις το στόμα σου στα φυσιολογικά του επίπεδα
Το γάλα ή το υγρό της καρύδας μπορούν πολύ γρήγορα να κρυώσουν το εσωτερικό του στόματός σου και να το επαναφέρουν στην φυσιολογική του κατάσταση.
3. Φάε σιγά
Με το να ρίξεις τους ρυθμούς με τους οποίους μασάς ,μπορείς να διατηρήσεις σε ένα συγκεκριμένο επίπεδο τη γλώσσα σου, κάνοντας τα καυτερά ανεκτά και -γιατί όχι;- άκρως απολαυστικά!