Έτσι θα φτιάξεις την τέλεια γκανάζ σοκολάτας για να γαρνίρεις τα γλυκά σου
Η γκανάζ δεν είναι μια απλή υπόθεση, έχει κι αυτή τα μυστικά της!
Αχ αυτή η σοκολάτα. Όπως κι αν την δοκιμάσεις σε ξετρελαίνει. Δεν είναι μόνο τα γλυκά που περιέχουν σοκολάτα αλλά και η γαρνιτούρα τους μπορούν να οδηγήσουν τον ουρανίσκο σου σε άλλη διάσταση.
Η σοκολατένια επικάλυψη της αγαπημένης σου τούρτας, του εκλέρ, του κοκ αλλά και του cupcake είναι ένα μυστικό που λέγεται γκανάζ (ganache). Πώς την διαμορφώνεις όμως ώστε να έχει την τέλεια υφή, χωρίς να χάσει την ομοιομορφία, την ρευστότητα και την γεύση της;
Η γκανάζ δεν είναι μια απλή υπόθεση, έχει κι αυτή τα μυστικά της. Πόσες φορές έχουμε αποτύχει την σωστή σύσταση;Για να μην ξανακάνεις λοιπόν ποτέ λάθος και να μπορέσεις να δημιουργήσεις την σωστή ρευστότητα, σου έχουμε το μυστικά για να το πετύχεις. Με αυτή την διαδικασία δεν θα κάνεις ποτέ ξανά λάθος και η γκανάζ σου θα μοιάζει άκρως επαγγελματική. Με αυτή τη μυστική διαδικασία τα γλυκά σου δεν θα είναι ποτέ ίδια. Αυτή είναι η μαγεία της σοκολάτας...