Το αβοκάντο είναι ένα φρούτο που τα τελευταία χρόνια έχει διαδοθεί σε μεγάλο βαθμό στο κομμάτι της διατροφής του κόσμου. Είτε σαν υλικό σε κάποια σαλάτα, είτε σε ρόφημα και smoothie, το αβοκάντο επιλέγεται ευρέως από το κοινό για τη γεύση και -κυρίως- για τα ευεργετικά του οφέλη. Τα θρεπτικά στοιχεία που προσφέρει περιλαμβάνουν: βιταμίνη C, βιταμίνη Κ, βιταμίνη Ε, κάλιο, φολικό οξύ, μαγνήσιο, σίδηρο, φώσφορο, και άλλα.
Το αβοκάντο είναι γεμάτο φυτικές ίνες, που μπορούν να συμβάλλουν σε πολλές ανάγκες και λειτουργίες του οργανισμού, βοηθώντας στην απώλεια βάρους, αυξάνοντας τα καλά βακτήρια του εντέρου και μειώνοντας τον κίνδυνο εμφάνισης πολλών ασθενειών.
Ένα ερώτημα που έχουν πολλοί άνθρωποι όταν αγοράζουν ένα αβοκάντο είναι αν πρέπει αυτό να πλένεται και ειδικά πριν να ανοιχτεί και η απάντηση δεν είναι κάτι που θα σε κάνει να απορήσεις ιδιαίτερα.
Τα φρούτα και τα λαχανικά που βρίσκονται τοποθετημένα στους πάγκους των μανάβικων έρχονται σε επαφή με πάρα πολύ κόσμο, που τα αγγίζει για να δει αν τελικά θα τα αγοράσει, μεταφέροντας, έτσι, μικρόβια από τα χέρια του στα τρόφιμα. Κάθε φορά που ο επόμενος «ελέγχει» το φρούτο που έχει στη λίστα του, τα δικά του μικρόβια έρχονται να προστεθούν σε αυτά των προηγούμενων.
Όταν, λοιπόν, εσύ μετά κόψεις στο σπίτι σου το αβοκάντο που αγόρασες, χωρίς να το έχεις πλύνει πρώτα εξωτερικά, τα μικρόβια θα μεταφερθούν κατευθείαν στο εσωτερικό του και μετά στον οργανισμό σου όταν το καταναλώσεις.
Για να το καθαρίσεις, υπάρχουν ειδικά μείγματα, όπως το κιτρικό οξύ, με το οποίο μπορείς να το τρίψεις πριν το κόψεις και να απομακρύνεις τα όποια μικρόβια υπάρχουν στην επιφάνειά του.