Σαλάτα Panzanella: ό,τι πιο healthy έφτιαξες ποτέ
Τα αρώματά της είναι πολύ κοντά στις δικές μας γευστικές επιρροές.
Πρόκειται για μια από τις πιο νόστιμες σαλάτες που φτιάχνουν στην Ιταλία. Η σαλάτα panzanella αναβλύζει γεύσεις και μυρωδιές! Χαρακτηριστικό της γνώρισμα τα σπιτικά τραγανά κρουτόνς που πάνε το πιάτο σε άλλο επίπεδο! Τα αρώματά της είναι πολύ κοντά στις δικές μας γευστικές επιρροές. Με φέτα, αγγούρι, φρέσκο βασιλικό και ένα εκπληκτικό dressing, αυτή η σαλάτα είναι εξαιρετικά εύκολη στην παρασκευή της, πλούσια σε θρεπτικά συστατικά, ελαφριά και αναζωογονητική!
Πώς όμως θα κάνεις την Panzanella; Το ψωμί που χρησιμοποιείται συνήθως για την panzanella δεν είναι φρέσκο. Το κόβουμε σε κυβάκια και το βάζουμε στο ταψί. Ψεκάζουμε με λίγο ελαιόλαδο και προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι. Ψήνουμε για περίπου 10 λεπτά στους 200 βαθμούς. Όσο ροδίζουν στο φούρνο, προσπαθούμε να τα γυρίζουμε. Μπορείς επίσης να τα ψήσεις και σ' ένα τηγάνι για μεγαλύτερη ευκολία!
Δες πώς θα φτιάξεις μόνη σου μια σαλάτα panzanella!