Δες πώς ήταν τα φρούτα και τα λαχανικά χιλιάδες χρόνια πριν
Έχεις αναρωτηθεί ποτέ πώς ήταν παλιά όλα αυτά τα φρούτα και τα λαχανικά που έχουμε σήμερα στο πιάτο μας;
Ενώ τα τελευταία χρόνια προσπαθούμε να τρώμε τρόφιμα βιολογικής καλλιέργειας, εντούτοις δεν μπορούμε να γνωρίζουμε με σιγουριά ποια από αυτά έχουν μεγαλώσει χωρίς την προσθήκη φυτοφαρμάκων. Έχεις αναρωτηθεί όμως ποτέ πώς ήταν παλιά όλα αυτά τα φρούτα και τα λαχανικά που έχουμε σήμερα στο πιάτο μας; Πώς ήταν τα αγγούρια και οι ντομάτες, τα ροδάκινα και τα κρεμμύδια, χιλιάδες χρόνια πριν;
Ο τύπος της γενετικής τροποποίησης που ασκούσαν παλιότερα για να μεταμορφώσουν τους άγριους οργανισμούς σε οικόσιτα φυτά, ήταν πολύ διαφορετικός από αυτόν σήμερα. Ωστόσο, θα εκπλαγείς από το πόσο διαφορετικά, πολλά από τα κοινά φρούτα και τα λαχανικά που θεωρούμε δεδομένο σήμερα, έχουν εξελιχθεί. Οι πρώτοι αγρότες δεν τροποποιούσαν τις καλλιέργειές τους, με σκοπό να αναδείξουν τα πιο επιθυμητά χαρακτηριστικά των οπωροκηπευτικών τους. Τ' άφηναν ως είχαν. Μια τέτοια τροποποίηση θα σήμαινε αυτόματα μεγαλύτερα και πιο ζουμερά προϊόντα. Έτσι, ενώ σήμερα το «σωστό» ροδάκινο είναι γλυκό και ζουμερό, στην πραγματικότητα κάποτε τα ροδάκινα ήταν αλμυρά και μικρά, με πολύ λίγη σάρκα. Οι ντομάτες και τα αγγούρια είναι άλλα δύο κοινά προϊόντα που έχουν δει να μεγαλώνουν σε μέγεθος με την πάροδο του χρόνου.
Τα κοινά φρούτα και λαχανικά έχουν υποβληθεί σε μετάλλαξη με την πάροδο των αιώνων. Να μερικά παραδείγματα που θα σε εκπλήξουν για το πόσο διαφορετικά μπορεί να δει κανείς τα φρούτα και τα λαχανικά σήμερα, σε σχέση με την εποχή που προτοεμφανίστηκαν.
Πηγή: mymodernmet.com
Πηγή φωτογραφιών: unsplash.com