9 λάθη στα οποία δεν πρέπει να υποκύψεις όταν σχεδιάζεις τη νέα σου κουζίνα
Τι δεν πρέπει να κάνεις...
Μια καινούρια κουζίνα αποτελεί τεράστια αλλά αξιόλογη επένδυση για κάθε σπίτι. Είναι κάτι που αναμφισβήτητα θα προσθέσει αξία στο ακίνητό σου (σε περίπτωση που θελήσεις να το πουλήσεις ή να το νοικιάσεις). Αλλά ένα πράγμα που δεν θέλεις να παραλήψεις είναι να μην σταθείς στις λεπτομέρειες. Η αλήθεια είναι πως αυτές οι λεπτομέρειες αποτελούν συχνά τα πιο προφανή πράγματα που ξεχνάμε όταν σχεδιάζουμε μια κουζίνα για να είναι λειτουργική.
Πού θα μπουν οι κάδοι ή πόσο εύκολα προσβάσιμο θα είναι το ψυγείο όταν μαγειρεύουμε. Μια κουζίνα πρέπει να είναι άκρως λειτουργική. Επομένως, είναι σημαντικό να ξεκινήσεις πάντα τη διαδικασία σχεδιασμού εξετάζοντας τον τρόπο χρήσης του χώρου κατά την προετοιμασία και το μαγείρεμα των γευμάτων. Αλλά ποιος μας λέει πως μια λειτουργική κουζίνα δεν μπορεί να είναι παράλληλα και εκπληκτική; Χάρη στον έξυπνο σχεδιασμό, στις μέρες μας, οι κουζίνες μπορούν να είναι το πιο ωραίο και μοντέρνο δωμάτιο του σπιτιού μας.
Παρακάτω λοιπόν έχουμε συντάξει μια λίστα με 9 πράγματα που δεν πρέπει να κάνεις όταν σχεδιάζεις την κουζίνα των ονείρων σου.
Δεν πρέπει να ξεχάσεις:
1. ...να υπολογίσεις αρκετούς πάγκους εργασίας. Στην κουζίνα χρειάζεσαι χώρο για να μαγειρέψεις και οι πάγκοι είναι ό,τι πολυτιμότερο μπορείς να έχεις χωρίς να πελαγώνεις.
2. ...αποθηκευτικούς χώρους. Ποτέ δεν είναι αρκετοί!
3. ...τον σωστό εξαερισμό της κουζίνας. Για να μη δημιουργούνται προβλήματα στο χώρο από τους υδρατμούς οι οποίοι κατά συνέπεια αφήνουν λίπη και μυρωδιές στην κουζίνα μας.
4. ...τον χώρο για τους κάδους των απορριμμάτων. Είναι από τα πιο βασικά θέματα που καλείσαι ν' αντιμετωπίσεις όταν μπαίνεις σε μια νέα κουζίνα και ξεκινάς να μαγειρεύεις...
5. ...τον σωστό φωτισμό. Για να γίνει το μαγείρεμα απόλαυση, μια φωτεινή κουζίνα είναι η ιδανικότερη επιλογή!
6. ...να λάβεις υπόψιν τη γνώμη και τις συμβουλές των ειδικών. Ωραία τα DIY αλλά κανείς δεν μπορεί να σου δώσει καλύτερες συμβουλές από τους ειδικούς.
7. ...να υπολογίσεις που θα μπουν οι πρίζες και οι διακόπτες. Γιατί στην πράξη όλα θα σου φανούν βουνό αν δεν έχεις υπολογίσει τις σωστές πρίζες για τις καθημερινές οικιακές συσκευές.
8. ...να ξεκινήσεις έχοντας ένα budget στο μυαλό σου. Μια κουζίνα δεν έχει ταβάνι στον σχεδιασμό της. Ας κάνεις λοιπόν μια έρευνα αγοράς και στη συνέχεια υπολόγισε τις ανάγκες σου με βάση την οικονομική σου δυνατότητα.
9. ...να διαλέξεις ένα σχέδιο που θα έχει διαχρονικότητα. Επειδή μια κουζίνα αποτελεί μεγάλη επένδυση για ένα σπίτι, προσπάθησε να επιλέξεις σχέδια και χρώματα που δεν θα σε κουράσουν και θα σου επιτρέπουν ακόμη και έπειτα από 15 χρόνια να μοιάζει σαν να την έφτιαξες χθες!
Πηγή κεντρικής φωτογραφίας: unsplash.com