4 συμβουλές που πρέπει ν' ακολουθήσεις για να έχει άμεση επιτυχία η επιχείρησή σου
Ακολούθησε τους 4 βασικούς κανόνες για να είσαι πάντα οργανωμένη!
Κάθε νέα χρονιά βάζουμε στόχους τόσο σε προσωπικό όσο και σε επαγγελματικό επίπεδο. Η αναζωογονιτική αυτή αντιμετώπιση της νέας χρονιάς μάς κάνει πιο αισιόδοξες για να σχεδιάσουμε τους στόχους μας και δυνατότερες για να τους υλοποιήσουμε.
Κι αν είσαι από εκείνες που φέτος σκέφτονται να ξεκινήσουν τη δική τους επιχείρηση αυτό το άρθρο θα σε βοηθήσει να επιτύχεις τους στόχους σου με το βέλτιστο δυνατό αποτέλεσμα. Ακολουθώντας μερικούς βασικούς κανόνες -και μετά απλώς απελευθερώνοντας τις ιδέες σου- μπορεί αυτή η χρονιά να μετατραπεί επαγγελματικά η καλύτερη της ζωής σου. Έχοντας αυτό κατά νου, έχουμε συγκεντρώσει 4 σημαντικά πράγματα που πρέπει να θέσεις σε εφαρμογή από την πρώτη στιγμή που θα ξεκινήσεις να στήνεις την επιχείρησή σου.
1. Βρες τη θέση σου
Εάν πιστεύεις ότι η αγορά είναι κορεσμένη με αυτό που θέλεις να κάνεις, καλύτερα να το ξανασκεφτείς. Υπάρχει χώρος για όλους εκεί έξω όμως ο καλύτερος κερδίζει. Όλοι μπορούν να συνυπάρχουν μέσα στην αγορά καθώς η πίτα μοιράζεται, όμως τα μεγαλύτερα κομμάτια πηγαίνουν σε αυτούς που ξεχωρίζουν. Γιατί λοιπόν να μην είσαι κι εσύ μια από αυτές; Προτού λοιπόν κάνεις οτιδήποτε άλλο για την επιχείρησή σου, αφιέρωσε λίγο χρόνο για επενδύσεις στα σχέδιά σου, εκείνα που θα κάνουν τη διαφορά.
2. Χαρτογράφησε τις υπηρεσίες, τα προϊόντα ή τις τιμές σου
Αφού μάθεις ποιοι ακριβώς είναι οι ιδανικοί πελάτες για εσένα, ήρθε η ώρα να κάνεις απογραφή όλων όσων προσφέρεις. Εάν έχεις μια επιχείρηση βάσει υπηρεσιών, καθόρισε το μοντέλο τιμολόγησης που θέλεις ν΄ακολουθήσεις. Η διαφάνεια στην τιμολόγηση είναι το κλειδί για την επιτυχία μιας επιχείρησης.
3. Υπολόγισε τον χρόνο σου
Ακόμα κι αν δεν σκοπεύεις να χρεώνεις τις υπηρεσίες σου ανά ώρα, η παρακολούθηση του χρόνου σου μπορεί να είναι απαραίτητη για να καθορίσει τις τιμές και την οργάνωσή σου. Αν καταλάβεις πόσο καιρό χρειάζονται οι εργασίες -τα πάντα, από προϊόντα συσκευασίας έως τα emails που πρέπει να στέλνεις στους πελάτες σου- θα σε βοηθήσει πολύ στο οργανόγραμμά σου. Θα μπορείς να χαρτογραφήσεις πόση δουλειά μπορείς να αναλάβεις ρεαλιστικά μέσα σ' ένα 8ωρο και πόσο μπορείς ν' αποκλίνεις από κάποιο έκτακτο περιστατικό.
4. Δες τα οικονομικά σου
Τώρα που έχεις συγκεντρώσει όλες τις πληροφορίες που χρειάζεσαι, ήρθε η ώρα να κάνεις μια βαθιά βουτιά στα οικονομικά σου. Ξεκίνα να παρακολουθείς κάθε ευρώ που μπαίνει -ή βγαίνει- στο ταμείο, ώστε να έχεις μια ακριβή εικόνα για το τι γίνεται. Έτσι πάντα θα έχεις τον έλεγχο.
Image: pexels.com