Πώς να χρησιμοποιήσεις τα social media για να δημιουργείς πιο έξυπνα posts
Αυτός είναι ο αποτελεσματικότερος τρόπος για να χρησιμοποιήσεις τα social media το 2021.
Ο Ιανουάριος -όσο περίεργος μήνας κι αν είναι- μπορεί να σου δώσει την τέλεια ευκαιρία για βελτίωση. Μαζί με την απόφαση να πίνεις περισσότερο νερό, να τρως πιο υγιεινά, να ξεκινήσεις τρέξιμο και να απομακρύνεις από τη ζωή σου τους τοξικούς ανθρώπους, τι θα 'λεγες ν' ασχοληθείς και με τα social media σου;
Δεν μιλάμε μόνο να τα φρεσκάρεις λίγο, αλλά να τα κάνεις πιο χρήσιμα για εσένα και τους followers σου. Ναι, τα social media μας χρειάζονται μια ψηφιακή αποτοξίνωση για το νέο έτος και εδώ είναι 4 βήματα που θα καταστήσουμε τα social posts σου πιο αποτελεσματικά.
1. Μην βιάζεσαι να παρακολουθείς όλες τις πλατφόρμες
Δε χρειάζεται να υπερέχεις σε όλα! Ακόμα κι αν οι πλατφόρμες που χρησιμοποιείς είναι πολλές (facebook, instagram, twitter, linkedIn...), ακόμα κι αν υπερηφανεύεσαι για τους ακόλουθους και τους φίλους σου, κάποιο μέσο μπορεί ...να περιμένει! Είναι καλό να κάνεις focus σ΄ένα μόνο, και να το λειτουργείς σωστά και με συνέπεια, παρά να χάνεσαι από εδώ κι από εκεί με posts μικρά και ασήμαντα!
Εκείνοι που χρησιμοποιούν τα social media για επαγγελματικούς σκοπούς, πρέπει να γνωρίζουν πως είναι καλό να τονίζουν και να επενδύουν σε μια πλατφόρμα, παρά σε πολλές, όπου οι προσπάθειές τους θα κατακερματίζονται συνεχώς. Επίσης δεν χρειάζεται να ξοδεύεις χρόνο σε πλατφόρμες που σε κουράζουν ή δε σου προσφέρουν τίποτα. Εάν για παράδειγμα βρεις μια πλατφόρμα βαρετή ή τοξική, διάγραψέ την από το τηλέφωνό σου. Τόσο απλά!
2. Μη φοβάσαι να κάνεις unfollow σε λογαριασμούς που δε σου προσφέρουν τίποτα
Ναι, υπάρχει στρατηγική για την εκκαθάριση περιττών λογαριασμών: σκέψου πώς σε κάνουν να αισθάνεσαι. Εάν μια ανάρτηση σε κάνει να νιώθεις ζήλεια, λύπη, άβολα γενικά, θέλεις αμέσως να τη διαγράψεις. Αντίθετα λειτουργεί στον εαυτό μας αν μια ανάρτηση μάς δίνει κίνητρα, αγάπη για τη ζωή και θέληση... Εάν λοιπόν ένας λογαριασμός σου προκαλεί συνεχώς αρνητικές αντιδράσεις, ίσως είναι καιρός να κάνεις κλικ στο unfollow. Ωστόσο, μπορεί να είναι λίγο δύσκολο εάν ο λογαριασμός ανήκει σε κάποιον δικό σου άνθρωπο. Τότε μπορείς απλώς να απενεργοποιήσεις τον λογαριασμό αυτό χωρίς να τον κάνεις unfollow.
3. Κάνε ένα ξεσκαρτάρισμα όσο είναι καιρός στη σελίδα σου στο Instagram ή δημιούργησε μια άλλη
Όλα αυτά τα χρόνια ίσως έχεις ανεβάσει πολλά posts για τα οποία -τώρα που το ξαναβλέπεις- δεν είσαι και πολύ υπερήφανη. Με την πάροδο του καιρού τα ενδιαφέροντά σου έχουν αλλάξει, οι φίλοι, ο τρόπος που δουλεύεις, οι επαφές αλλά και η αισθητική σου, έχουν περάσει σε ένα διαφορετικό επίπεδο και ναι, μπορείς να πεις πως θέλεις ν΄αλλάξεις σελίδα σε όλα αυτά που θυμίζουν τον παλιό εκείνο εαυτό σου. Δύο τρόποι υπάρχουν: ή να διαγράψεις εκείνες τις αναρτήσεις που δεν σου αρέσουν ή να δημιουργήσεις μια άλλη σελίδα με όλα όσα θέλεις να κρατήσεις.
Αλλά αν δε θέλεις να δημιουργήσεις έναν νέο λογαριασμό, μπορείς απλά να ελέγξεις τον υπάρχοντα λογαριασμό σου και να αξιολογήσεις κάθε εικόνα ξεχωριστά. Πρώτα απ' όλα αναρωτήσου «Είναι αυτό που θέλω να δω στη σελίδα μου;» και μετά «Αντιπροσωπεύει το πώς θέλω να με βλέπουν οι άλλοι;». Εάν η απάντηση σε αυτές τις ερωτήσεις είναι «όχι», ίσως είναι καιρός να διαγράψεις τη φωτογραφία.
4. Aκολούθησε μερικούς λογαριασμούς που δε σου δίνουν τίποτα, παρά μόνο χαρά
Γιατί οι στιγμές μας, ακόμη κι αν τις περνάμε στο γραφείο πρέπει να φέρνουν λάμψεις χαράς. Κάποιες σελίδες που σου προκαλούν λοιπόν λίγο γέλιο, σημάδια χαράς και ευεξίας εννοείται πως πρέπει να τις ακολουθείς. Όσο επαγγελματικό κι αν είναι το προφίλ σου, αυτές οι σελίδες χρειάζονται για να σε κάνουν -καθώς σκρολάρεις στις δημοσιεύσεις- πάντα να χαμογελάς!
Image: Pexels.com