5 tips αν θέλεις να ξεκινήσεις τη δική σου επιχείρηση μέσα στο 2019
Συμβουλές για σίγουρη επιτυχία!
Όλο και περισσότεροι άνθρωποι θέλουν να πάρουν τον έλεγχο του μέλλοντος στα χέρια τους, ξεκινώντας τις δικές τους επιχειρήσεις. Αλλά η έναρξη μιας επιχείρησης δεν είναι εύκολη υπόθεση. Ειδικά στη χώρα μας! Δεν έχει σημασία αν θέλεις να ξεκινήσεις μια μικρή επιχείρηση από το σπίτι σου ή να δημιουργήσεις την επιχείρηση που θα κάνει τη διαφορά... Αν δεν είσαι προετοιμασμένη, η επιχείρησή σου δεν θα πετύχει! Ευτυχώς, όμως, υπάρχουν ορισμένες συμβουλές που μπορείς να υιοθετήσεις ώστε να έχεις περισσότερες πιθανότητες επιτυχίας.
1.Σταμάτα να επιδιώκεις την τελειότητα.
Όταν ξεκινάς μια νέα επιχείρηση, είναι φυσικό να θέλεις τα πάντα να πάνε ομαλά. Αλλά αν θέλεις να θριαμβεύσεις, πρέπει να αφήσεις τις τάσεις σου για τελειομανία. Ενώ θα μπορούσε η ύπαρξη της τελειομανίας να είναι επωφελής για τη νέα προσπάθειά σου, σε κάνει να πιέζεσαι περισσότερο για να αγωνίζεσαι για επιτυχία. Στην πραγματικότητα οι τελειομανείς έχουν υψηλότερα επίπεδα στρες, εξάντλησης, άγχους και κατάθλιψης. Σταμάτα λοιπόν να επιδιώκεις την τελειότητα.
2.Δημιούργησε ένα σύστημα υποστήριξης.
Η δημιουργία μιας επιχείρησης είναι δύσκολη και δεν μπορείς να την οργανώσεις όλη μόνη της. Και δεν εννοούμε μόνο οικονομικά. Έχοντας ένα σύστημα υποστήριξης για κάθε θέση, θα κάνει όλη τη διαφορά. Αν νομίζεις ότι έχετε ήδη ένα σύστημα υποστήριξης (γονείς, σύζυγος κλπ) αυτό είναι υπέροχο. Αλλά πρέπει επίσης να συνδεθείς και με ανθρώπους που κάνουν ακριβώς αυτό που πας να ξεκινήσεις κι εσύ!Δικτυώσου! Ξεκινήστε τη δικτύωση με άλλους ιδιοκτήτες τοπικών επιχειρήσεων στην περιοχή σου ή ελεύθερους επαγγελματίες που παρέχουν υπηρεσίες. Το να είσαι μέλος μιας ομάδας αποτελεί από μόνο του κίνητρο και αυξάνει το συναίσθημα της σιγουριάς.
3.Σκέψου μακροπρόθεσμα, όχι βραχυπρόθεσμα.
Σύμφωνα με έρευνες μόνο το 50% των μικρών επιχειρήσεων επιβιώνουν πάνω από πέντε χρόνια. Βεβαιώσου λοιπόν ότι σκέφτεσαι κάθε εβδομάδα τα πλάνα που θα χαράξεις, προκειμένου να δεις τους στόχους σου για τον επόμενο χρόνο. Και φυσικά τα βήματα για να φτάσεις εκεί! Χρειάζεται να επενδύσεις, για παράδειγμα, στο μάρκετινγκ ή στην ανάπτυξη και την κατάρτιση των εργαζομένων σου; Ο προγραμματισμός για το μέλλον θα σε βοηθήσει να διασφαλίσεις την βιωσιμότητα της επιχείρησή σου για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα.
4.Αναπτύξε τις ικανότητές σου.
Ως ιδιοκτήτρια επιχείρησης, δεν σταματάς ποτέ να μαθαίνεις. Μπορεί να ξεκινάς μια επιχείρηση επειδή έχεις πολλές γνώσεις και εμπειρία σε έναν τομέα, αλλά η λειτουργία μιας επιτυχημένης επιχείρησης απαιτεί μεγάλη ποικιλία δεξιοτήτων και εμπειριών. Πέρασε λίγο χρόνο αυξάνοντας την εμπειρία σου στο μάρκετινγκ, τη γραφή, το SEO, τη λογιστική, τις πωλήσεις, τη γενική διοίκηση κ.λπ., για να αναπτύξεις μια πολύπλευρη γνώση στο σύνολο των επιχειρηματικών δεξιοτήτων. Υπάρχουν διάφοροι δωρεάν ηλεκτρονικοί πόροι που μπορούν να σε βοηθήσουν να ενισχύσεις τις δεξιότητές σου. Για παράδειγμα, το HubSpot προσφέρει δωρεάν μαθήματα για SEO, περιεχόμενο μάρκετινγκ και πολλά άλλα.
5.Ξεκίνα κάτι μικρό.
Το μεγαλύτερο όνειρό σου μπορεί να είναι η επιχείρησή σου να εκτοξευθεί! Πολλοί ιδιοκτήτες νέων επιχειρήσεων προσπαθούν να κάνουν πάρα πολύ σύντομα, επειδή πιστεύουν ότι θα τους φέρουν πιο γρήγορα επιτυχία , αλλά αυτό είναι λάθος. Αντ' αυτού, ξεκίνα κάτι μικρό και μεγάλωσέ το στην πορεία.